Ana Sayfa
19 Ocak 2020 ( 1179 izlenme )
Reklamlar

Aytun Çıray: AKP iktidarda kalmak için sefere çıkma hevesi taşıyor

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptığı açıklamayla, AKP Hükümetinin dış politikasına eleştirilerde bulundu. Çıray, AKP'nin iktidarda kalma süresini uzatmak için sefere çıkma hevesi taşıdığını söyledi.

AKP'nin dış politikasının güvenlik ve fakirlik sorunu ürettiğini belirten İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, yanlış politikalarla ülkenin kaosa sürüklendiğini ifade etti.

Çıray, büyük ekonomilerle kavgalı olduğumuzu ifade ederken, "AKP iktidarda kalma süresini uzatmak için sefere çıkma hevesiyle ülkeyi dalgalı sulara gömüyor. Dış politika aş, iş, üretim, ihracat, döviz üretmiyorsa maceradır, hezeyandır, kandır, gözyaşıdır." dedi.

“Dış politika fakirlik üretiyor. İstikrarlı hiçbir ilişkimiz kalmadı. Dünyanın en zengin pazarlarından kopuyoruz. Orta Doğu’yu kendi elimizle karıştırıyoruz, ihracat yapacak pazar bırakmadık. Mısır gibi yükselen bir pazardan mahrum kaldık. En büyük ticaret ortağımız Avrupa Birliği’yle ilişkilerimiz kopuk. Büyük ekonomilerle kavgalıyız. Sıraya Hindistan gibi bir dev de girdi. Dış politikanın iflası en önemli üretici ve ihracatçı şirketlerimizin iflasıyla paralel gidiyor. AKP iktidarda kalma süresini uzatmak için sefere çıkma hevesiyle ülkeyi dalgalı sulara gömüyor. Dış politika aş, iş, üretim, ihracat, döviz üretmiyorsa maceradır, hezeyandır, kandır, gözyaşıdır.
 
AKP'nin şimdiye kadar uyguladığı tüm dış politika eylemleri temelinden yanlıştır. Bunun acı örneklerini Ülke olarak yaşadık, acı reçetelerini milletimiz ödedi. AKP ise karşı olduğu Cumhuriyetin temel felsefesi olan milli devlet anlayışıyla hareket etmemekte, devlet yapısını dine dayalı bir anlayışla yönetmekte ve ona uygun dış politika takip etmeye çalışmaktadır. Milli devlet anlayışıyla bir dış politika üretebilselerdi ne Suriyeliler yurtlarından olurdu ne de bugün yardıma muhtaç hale gelirdiler.

Muhalefetin hiçbir sözüne kulak asmayan AKP hükümeti ne hikmetse yarı zamanlı Dışişleri Bakanımız gibi Vladimir Putin'in sözünden çıkmamaktadır. Ülke adına alınan önemli dış politika kararları Putin’in gölgesinde alınmaktadır.”

Hükümetin, Libya Politikasında da Din kardeşliği anlayışıyla hareket ettiğini ve yine çıkarların galip geldiğini söyleyen Çıray açıklamasına şöyle devam etti:

“Enkaz altında kalan Suriye Politikasından sonra şimdi de Libya’ya sefere çıkma hevesindeler. Her seferinde başlarına yıkılan dış politika karlarından uslanmayan AKP, bu hevesin sonunda da hüsranla karşılaştı.

"TÜRKİYE’SİZ GAZ BİRLİĞİNE 7 ÜLKE İMZA ATTI"

7 Doğu Akdeniz ülkesi kuruluş anlaşması imzalamak için Mısır’ın başkenti Kahire’de buluşarak kendi aralarında oluşturdukları gaz forumunu uluslararası örgüt haline getirdi. OPEK’in gaz versiyonunu oluşturmaya çalışan G. Kıbrıs, Yunanistan, İsrail, Mısır, İtalya, Ürdün ve uğruna İsrail ile kanlı bıçaklı olduğumuz Filistin’i de aralarına alarak Doğu Akdeniz’de doğalgaz birliği kurdu. Demek ki neymiş? Çıkarlar önemliymiş. Dış politikasını din kardeşliği hayalleri üzerine inşa eden İktidara duyurulur.”

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fatih Altaylı’dan muhalefete ağır gönderme 2022 bütçesi komisyondan geçti! KDV’de son dakika artışı Corona deyip kapıyı çaldılar; evi soyup çıktılar! Şamil Tayyar'dan Tansu Çiller çıkışı. AKP'ye zehir zemberek sözler