Babacan'dan Erdoğan ve Berat Albayrak'a olay sözler! "ATTAN DÜŞTÜLER!"

355 izlenme 09 Kasım 2020
Reklamlar
DEVA Partisi 1. Olağan Zonguldak İl Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Ali Babacan, ABD seçimlerinden sonra gelişmekte olan ülkelerin paraları değerlenirken sadece Türk lirasının değer kaybettiğini söyledi.

Partisinin 1. Olağan İl Kongresinde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığı konusunda AKP hükümetini eleştirdi.

Ekonominin kötü yönetildiğini dile getiren Babacan, “Türkiye ekonomisi şuanda uçurumdan aşağıya doğru yuvarlanıyor. Gün ve gün fakirleşiyoruz. Cebimizdeki para sürekli değer kaybediyor. ABD seçimlerinden sonra gelişmekte olan ülkelerin paraları dolar karşısında değer kazanıyor. Ama kendi paramıza bakıyoruz hızla değer kaybediyor. Bunun tek nedeni var. Öyle dış güçlermiş, iç güçlermiş, lobilermiş hepsi palavra. Tek nedeni var bunun, kötü yönetimdir. Paramızı pul ettiler” dedi.

*Hükümetin kafasını iki elinin arasına alıp düşünmesi lazım ben nerede hata yapıyorum, niye memleketi bu hale düşürüyorum diye. İthal edilen her şey euroyla dolarla ama ne diyorlar biz kura bakmıyoruz. Attan düştüler biz zaten inecektik diyorlar.

*Petrolü, enerjiyi, doğal gazı, hammaddeyi, pek çok tarım ürünlerini dışardan alıyoruz. Tarımda bile dışa bağımlı ülke haline geldik maalesef. Dolara bakmayalım da nereye bakalım. Neymiş biz zaten rekabetçi kur istiyoruz diyorlar.

*Peki siz tam 130 milyarın dolar üzerindeki döviz rezervini sata sata eksiye indirdiniz kuru belli bir noktada tutmak için. Tutamayınca biz rekabetçi kur istiyoruz diyorsunuz. 

*Bunu bu millet görmüyor mu, bilmiyor mu zannediyorsunuz ? Peyniri, çocuk mamalarını marketlerde kilitli kutularda satmaya başladılar biliyor musunuz? Eğer bir ürün çok miktarda çalınıyorsa market sahibi o ürüne kilit takar. Biz bu hale geldik. Fiyatlar günlük artıyor. Maaş yetmiyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ali Babacan, Erdoğan'ın faiz ve IMF açıklamalarına yanıt verdi Binali Yıldırım'ın Oğlunun Gümrük Kayıtları Uyuşmadı CHP Erdoğan’ı bu görüntülerle vurdu 15 yaşındaki kız kardeşlerini para karşılığı pazarlayan iki abla gözaltına alındı