Ana Sayfa
03 Aralık 2022 ( 870 izlenme )
Reklamlar

Babacan'dan flaş Cumhurbaşkanı adayı açıklaması: Altılı Masa'yı işaret etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin 'Aklımda isimler var. 6 genel başkandan hepsi potansiyel cumhurbaşkanı adayıdır' dedi.

DEVA Partisi lideri Babacan, tv100 ekranlarında Gürkan Hacır'ın Yüzler Kulübü programında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlıyor. Babacan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olası cumhurbaşkanı adayı için parti içinde 'beyin egzersizlerinin' başlaması gerektiğini söylediğini açıkladı.

Babacan konu ile ilgili konuşmasında, "Biz parti içinde ilk defa arkadaşlarımıza, "Artık zamanı geliyor bu işin, herkes yavaş yavaş kendi zihninin içinde muhtemel isimleri değerlendirmeye başlasın. Kim olur, kim olmaz diye zihinsel egzersizlere başlasın. Çünkü artık aralık ayından itibaren parti içinde istişare sürecine başlayacağız" dedi. 

'AKLIMDA İSİMLER VAR'

"Sizin aklınızda isimler dolaşmaya başladı mı, siz de kendi içinizde bir fikir teatisinde bulunmaya başladınız mı?" sorusu üzerine Ali Babacan, "Aklımda tabii dolaşıyor ama aklımda dolaşanları henüz hiç kimseyle paylaşmadım, eşim dahil. Ama bir zihni değerlendirme var. Bir de ben çok dinliyorum insanları. Ama bu dinleme süreci bir yerde değerlendirme ve kendi isimlerimizi yani Altılı Masa'ya götüreceğimiz isimleri belirleme süreci başlayacak" dedi. 

'HERHANGİ BİR İSİM KONUŞMADIK'

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün itibariyle Altılı Masa'da herhangi bir isim konuşmadık. Herhangi bir isimle ilgili olumlu, olumsuz bir değerlendirmede bulunmadık. Baştan itibaren biz bir sıralama ilan etmiştik. İlk önce yapmamız gereken geçiş sürecinin yol haritasını tamamlamak ve seçim sonrası kurulacak hükümetin programını bitirmek. Bir bakıma ortak cumhurbaşkanı adayımızın seçim beyannamesini 6’lı partinin ortak bir şekilde yazıp bitirmesi.

'6 GENEL BAŞKANIN HEPSİ POTANSİYEL CUMHURBAŞKANI ADAYIDIR'

6 genel başkandan hepsi potansiyel cumhurbaşkanı adayıdır diyoruz. Aynı zamanda dışarıdan da isimler olabilir.

Sözünde duran, güvenilir bir isim olması önemli. Demokrasiyi içselleştirmiş olmalı. Güçlendirmiş Parlamenter Sistemi sözde değil öz de desteklemeli. Seçim takvimi belli olduktan 2 gün sonra adayımızı açıklarız. 6’lı masada ayrı ayrı partiler olmamıza rağmen yarınların Türkiye’sinde buluşuyoruz. 72 tane başlık tespit ettik, bugün itibariyle 36’sında tam mutabık kalmış durumdayız.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li vatandaştan 'Yeni Türkiye' örneği: Eskiden haciz geliyordu, şimdi sağlıkçıyı dövüyoruz İktidara yakın yazar: Corona Türkiye'ye, Babacan'ın partisi ile geldi! VEYİS,SOYLU'YU ATEŞE ATTİ..MACRON TAYYİP'İ BÖYLE REZİL ETTİ..İŞTE SUİKAST İHBARI ALAN 20 İSİM! Abdulkadir Selvi dilinin altındaki baklayı çıkardı. Yeni Çözüm sürecinin işaretini verdi. MHP buna ne diyecek