Ana Sayfa
15 Kasım 2021 ( 492 izlenme )
Reklamlar

BAE'nin Türkiye ziyareti doğrulandı: Dikkat çeken 'Sedat Peker' iddiası

Reuters'a konuşan iki yetkili, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'yı ziyaret edeceğini doğruladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) fiili yöneticisi olan veliaht prens Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'yı ziyaret edeceği haberine 'doğrulama' geldi. Reuters'a isim vermeden konuşan iki Türk yetkili, ziyaretin 24 Kasım kadar erken bir tarihte gerçekleşebileceğini söyledi. 

Yetkililerden biri görüşmede ikili ilişkilerin, ticaretin, bölgesel gelişmelerin ve yatırımların ele alınacağını söylerken, ikinci yetkili tarihin henüz netleşmediğini ama görüşmenin "bölgesel ilişkileri geliştirmek ve gerilimleri yumuşatmak açısından önemli bir gelişme" olacağını söyledi.

Reuters ajansı, BAE Dışişleri'nin görüşme konusunda yorum yapmayı reddettiğini ve Türkiye'de de İletişim Başkanlığı'ndan henüz görüş alamadıklarını belirtti.

Ankara, BAE ile bir süredir Libya, Doğu Akdeniz ve Suriye başta olmak üzere bir dizi konuda görüş ayrılığı yaşıyor. Taraflar arasında olası bir yumuşamanın, Dubai'de bulunan Sedat Peker'in iadesini gündeme getirip getirmeyeceği de merak konusu.

Ziyaretin, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan'ın Suriye'de Mart 2011'de başlayan iç savaşın ardından Şam'ı ilk kez ziyaret edip Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşmesinin ardından yapılacak olması da dikkat çekici.
Veliaht Prens Muhammed bin Zayed el Nahyan'ın Ankara'yı ziyaret edeceği, ilk olarak dün gece Independent Türkçe tarafından duyurulmuştu.

DİKKAT ÇEKEN SEDAT PEKER İDDİASI

Bin Zayed'in ziyaret programının kesin olduğu ancak tarihinin netleşmediği belirtilirken, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy'dan da dikkat çeken bir iddia geldi.

Ersoy, Bin Zayed'in gelişiyle birlikte Sedat Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri'nden ayrılabileceğinin konuşulduğunu aktardı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bu bir işaretti ve sıradaki geliyor Korona virüste umut veren grafik Sedat Peker'den Demirören Hakkında Yeni İddia 'Türkiye'de Gerçek Vaka Sayısı 1 Milyon'