Bahçeli ile Süleyman Soylu arasında kriz çıkaracak paylaşım

750 izlenme 10 Mayıs 2022
Reklamlar
Devlet Bahçeli’nin bugünkü grup toplantısında Süleyman Soylu’ya destek açıklaması yapmasının ardından, MHP resmi hesabından 2014 yılında atılan Süleyman Soylu tweeti sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Soylu'nun daha önce de FETÖ'nün kanalı STV'de Bahçeli hakkındaki sözleri gündeme gelmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülteci konusundaki sert çıkışlarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında, katıldığı bir televizyon programında sert ifadeler kullanmış, "Adam yerine, insan yerine koymam. Soros çocuğu, operasyon çocuğu" diyerek yüklenmişti. Bunun üzerine Özdağ da İçişleri Bakanlığı önüne gitmek istemiş ancak polis engeliyle karşılaşmış, "Karşıma çık Süleyman, Bakanlığın önüne gel" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında Özdağ hakkında ağır sözler kullandı. Oysa Özdağ, Bahçeli'nin eski çalışma arkadaşı ve Alparslan Türkeş'in dostunun oğluydu.

Bahçeli konuşmasında; "İçişleri Bakanlığı'nın önüne gelenler Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerdir. Terörün ömrünü uzatmak için çırpınan zavallılardır. İçişleri Bakanımızla, Milli Savunma Bakanımıza sanki komut almışçasına saldırı düzeyine geçenlerin bir senaryo dahilinde yıpratmaya çalışanların tam karşısında MHP vardır.

İçişleri Bakanımıza saldırmak su katılmamış edepsizliktir, hainlere yol açan, yol gösteren densizlik ve terbiyesizliktir. İçişleri Bakanımıza ismiyle hitap edip erkeklik hatırlatması yapan ve aklınca meydan okumaya kadar işi götürenler öncelikle hangi melanetin ümidi, hangi kumpasın figüranı olduklarını düşünmeliler. Terörle mücadeleyi muazzam bir irade ve inanmışlıkla yürüten devlet adamlarımıza dil uzatanları kınıyorum. Meydan boş değildir, kuru gürültüye pabuç asla bırakılmayacaktır." dedi.

Bahçeli'nin bakan Soylu'ya açık desteğinin ardından, sosyal medyada MHP Genel Markezi'nin 2014 yılında yaptığı bir paylaşım tekrar gündem oldu.

O tweette şu ifadeler yer aldı:

Vaktiyle Aday Erdoğan'a demediğini bırakmayan, Genel Başkanı olduğu partisini satan Süleyman;
ÇapsızAKPninSOYSUZSözcüsü
HADDİNİ BİL...!


Bakan Soylu'yu kızdıracak tweetin halen silinmemesi dikkatlerden kaçmadı.

"İPE SAPA GELMEZ"

Bahçeli'nin, 2011 yılında Fethullahçılara yaptığı, "faaliyetlerinize son verin" çağrısına Bakan Soylu FETÖ'nün kanalı STV'de yanıt vermişti.

Soylu'nun, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'den "mümtaz şahsiyet", FETÖ firarisi Zekeriya Öz'den de "milletin gönlünde yerini almıştır" dediği görüldü.

FETÖ için 'hizmet hareketi' diyen Soylu Bahçeli'nin açıklaması için, "İpe sapa gelmez. Ama bir merkezden yönetildiği apaçık olan açıklamalarda bulunuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Endişelendiren deprem uyarısı Türkiye iflastan önce son çıkışta, Erdoğan kazanırsa öyle birşey yaşanacak ki TÜRKLERİ DE İLGİLENDİREN ÖNEMLİ KARAR Papazın sözleri tartışma yarattı: İsa Peygamber, parasızlıktan gelemiyor