Ana Sayfa
30 Temmuz 2021 ( 2100 izlenme )
Reklamlar

Bakan Pakdemirli'ye çok sert sözler.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yangın söndürme uçaklarına ilişkin, "Bizim havada neyi uçurduğumuz değil, yere ne kadar su attığımız önemli" açıklamasını; "Cahil adam, Türkiye’yi mi kandırıyorsun? Türkiye’nin aklıyla mı oynuyorsun? Eğer üç tane helikopterle yangına müdahale ediyorsan 10 tane helikopter olursa yangına daha çok su taşır, oraya daha çabuk müdahale etme şansına sahipsin demektir" sözleriyle eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç; KRT TV’de Aslı Kurtulmuş Mutlu’nun sunduğu “Gün İzi” programına telefon bağlantısıyla katılarak, yangının yaşandığı Marmaris’ten gelişmeleri değerlendirdi. İki gündür Marmaris’te yangın bölgesinde olduğunu belirten Özkoç, "Türkiye’nin yangın uçağının olup olmaması değil, önemli olan Cumhurbaşkanı’nın kaç tane uçağı var. Tayyip Erdoğan’ın kaç uçağı var? Türkiye için önemli olan budur. Türkiye’de Tayyip Erdoğan’ın 8 tane uçağı var ama yangın uçağı yok” dedi. CHP’li Özkoç'un, KRT TV'deki değerlendirmelerinden öne çıkan başlıklar şöyle:

“BAKAN BİR DAKİKA BİLE YERİNDE DURMAMALI

Her gün yangınlar çıkarken, sabotajların istihbaratı verilirken, Türkiye’de yangın sıkıntısı devam ederken, eğer bir tek uçak yok diyorsan, bu Bakan; bir dakika bile yerinde durmamalıdır. İkincisi, Türkiye’nin yangın uçağının olup olmaması değil, önemli olan Cumhurbaşkanı’nın kaç tane uçağı var. Tayyip Erdoğan’ın kaç uçağı var? Türkiye için önemli olan budur. Türkiye’de Tayyip Erdoğan’ın 8 tane uçağı var, ama yangın uçağı yok. Olur, Türkiye’nin hiç yangın uçağı olmasın, Cumhurbaşkanı’nın 8 tane uçağı olsun, bu Türkiye için yeterlidir. Türkiye’nin itibarı, Cumhurbaşkanı’nın itibarıyla kıyaslanır. Onlar, Cumhurbaşkanı’nın 8 tane uçağının olması demek Türkiye’nin itibarının var olması demektir. Bir bakan, yangınla ilgili ‘tek bir uçağım yok’ ama Cumhurbaşkanı’nın 8 tane uçağının bilgisiyle bunu söyleyebiliyorsa yazıktır bu ülkeye.

CAHİL ADAM, TÜRKİYE'Yİ Mİ KANDIRIYORSUN?

İki günden beri Marmaris’teki yangının tam ortasındayım. Helikopterler oraya su alıp taşımaya çalışıyor. Bakan diyor ki, ‘Önemli olan kaç tane helikopter olduğu değil, ne kadar su taşıdığımız.’ Cahil adam, Türkiye’yi mi kandırıyorsun? Türkiye’nin aklıyla mı oynuyorsun? Eğer üç tane helikopterle yangına müdahale ediyorsan, 10 tane helikopter olursa yangına daha çok su taşır, oraya daha çabuk müdahale etme şansına sahipsin demektir. Eğer yangın 45 farklı yerdeyse helikopterler bölünerek oraya müdahale ettiği için yangının büyümesini engelleyemiyorlar, bu neticede yangın daha da etrafa sıçrayıp hızla yayılıyor. Sen bu milletle dalga mı geçiyorsun? Böyle bir yaklaşım, bakış açısı olur mu?

YAZLIK SARAY YAPTIRSIN, UÇAK ALMAYA NİYE PARA AYIRACAK Kİ

Ama Türkiye yıllardan beri bunu dinleye dinleye, Cumhurbaşkanı çıkıyor, milletin gözünün içine bakıyor. ‘Benim şu kadar uçağımın olması Türkiye’nin itibarıdır’ diyor. ‘Benim sarayımın olması itibardır’ diyor. O adam yazlık saray yaptırsın, uçak almaya niye para ayıracak ki? Millet de bunu alkışlasın, oy versin. İnsanlar, hayvanlar ölüyormuş, ormanlar yanıyor, tutuşuyormuş bunların hiçbir tanesinin önemi yok iktidar için.

TÜRKİYE'NİN İTİBARI BU DEĞİL Kİ

Burada insanlar gözyaşları içerisinde yangını seyrediyorlar. Elleri kolları bağlı. Hiç kimse bir şey yapamadığı için sıkıntı içerisinde. Genç bir evladımız, yavrumuz, motosikletiyle yangın söndürenlere su taşıyayım derken yangının içerisinde kalıp öldü. Türkiye’nin itibarı bu değil ki. Türkiye’nin itibarı Cumhurbaşkanı. Türkiye’nin itibarı Cumhurbaşkanı’nın kaç tane olan uçağı. Böyle bakıyor Türkiye. Türkiye, sel, felaket olduğu zaman Tayyip Erdoğan tarafından kafasına çay atıldığı zaman alkışlıyor.

NE DEMEK NE YAPALIM, GÖZLEM KULELERİNİ ARTIRACAKSIN

‘Bu yangınlarla ilgili ne yapalım?’ Ne demek ne yapalım, gözlem kulelerini artıracaksın. Yangın olup olmadığını, anında müdahalesini yapacaksın. Gerektiği kadar uçak alacaksın, saray yapmayacaksın. Cumhurbaşkanı’na 10 tane uçak almayacaksın, yangın söndürme uçağı alacaksın. Türk Hava Kurumu’ndaki uçaklardan eğer bir eksiklik varsa onları tamamlayıp hemen filoya katacaksın. Allah’tan da korkacaksın.


NEDEN İNSANLAR KALKIP DA 'ALLAH KAHRETSİN, YETTİ ARTIK' DEMİYORLAR?

Çok ağır sözler söylememek için kendimi zor tutuyorum. Türk Hava Kurumu’nun kendisinin uçakları varken ve bunları kullanabilme imkânı varken ihale çıkıp da milyonlarca lira… 3 tane Rus uçağına söyledikleri 153 gün için 203 milyon TL. Türkiye’nin bu kadar parası varsa, Türkiye kendi imkanlarını neden kendisi yaratmıyor? Neden 3 tane Rus uçağı gelecek mi gelmeyecek mi diye Rusya’ya bakıyoruz? Neden başka ülkelerin uçakları şu kadar da ‘Bizde hiç uçak yok’ diye bir bakan açıklama yapıyor da Türkiye’den hiç ses çıkmıyor. Neden insanlar kalkıp da ‘Allah kahretsin, yetti artık’ demiyorlar?

BU ALLAH'IN BİZE VERDİĞİ BİR CEZA DEĞİL, İKTİDARIN LANETİDİR

Hani sanatçıların canı yandığı zaman pandemi nedeniyle gitar tellerini kırıyorlardı ya neden şimdi insanlar ölürken kimse sesini çıkartmıyor? İş insanları neden seslerini çıkartmıyorlar şimdi? Neden sivil toplum örgütleri, üniversiteler, ‘yetti artık’ demiyor? Neden, kendi çocukları yanmadığı için mi ateşin içerisinde? Yeter ki Tayyip Erdoğan’ın 8,9 tane uçağı 10 olsun dedikleri için mi? Bunun için mi sessiz kalıyor Türkiye? Bunun için mi kimse konuşmuyor? Bunun için mi günlerden beri evlerde yangın seyrediliyor? Bu Allah’ın bize verdiği bir ceza değil, bu bize bu iktidarın getirdiği lanet. Bu iktidar tedbir almadığı için, şatafata, saraya para harcadığı için. Öncelikli hizmetlere imkan sağlamadığı için bunlar başımıza geliyor. Bu Bakan da gözümüzün içine baka baka dalga geçtikleri için bunlar başımıza geliyor. Sel felaketi olduğu zaman kafamıza çay fırlatıldığında alkışladığımız için bu felaketler başımıza geliyor.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Süleymani'nin 15 Temmuz'da Türkiye için ne yaptığını Erdoğan biliyor Kimse dolar hakkında bu kadar korkunç konuşmamıştı Altın kaçakçılığı ile suçlanan Dilan Polat kameraya tükürdü. ''Devletimi küçük düşüremezsin'' diye kendini savundu Motorine bir büyük zam daha...