Bekir Pakdemirli’ye canlı yayında olay sözler

585 izlenme 09 Ağustos 2021
Reklamlar
CHP’li Öztrak’tan Bekir Pakdemirli’ye sert sözler

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştirdi: Yangının en başında "Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok" diyen kifayetsiz Tarım ve Orman Bakanı dün çıktı, "Yunanistan'a uçak göndermeyi değerlendiriyoruz" dedi. Beyefendi herhalde milletin aklıyla alay ediyor.

CHP MYK sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, başta orman yangınları olmak üzere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu:


– Bölgemizdeki diğer ülkeler, havadan yangın söndürme işini, yandaşlara ihale edilecek ticari bir iş olarak değil, kamu görevi olarak ele almışlar. Kendilerine ait, havadan yangın söndürme uçak filolarını, devletin bünyesinde hazır etmişler. Burada bir yönetim ve organizasyon açığına izin vermemişler. Bizde ise kişisel egolar, devlet aklının önüne geçmiş.

UÇAKLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ

– Tarım ve Orman Bakanı ihale şartnamesiyle oynamış. Sadece Türkiye'de değil, İsrail'de, Gürcistan'da yangınla mücadele eden, Türk Hava Kurumu’nun Ateş Kuşlarını, beş damacana eksik su atıyor diyerek, söndürme ihalelerine sokmamış. Elimizdeki uçakları, Etimesgut'ta öylece çürümeye terk ettirmiş.

YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ

– Ülkeyi 20 yıldır yöneten Erdoğan hükümetleri, itibarlarını parlatmak için 13 uçan saray alırken, THK’nın uçaklarını hurdaya çıkarmış. Kurumu borca batırmış, malını mülkünü de yandaşlara peşkeş çekmiş.

– Milli servetimiz ormanlarımızı koruyacak, yangın söndürecek uçan araç ihtiyacını, düzensiz yıllık ihalelerle, eksik gedik teminlerle çözmeye çalışmışlar. Sonuç, karşımızda duran korkunç bilanço. 20 yılda yanan orman alanı, 10 günde yandı.

İLK KURTARACAK ŞEY CAKALARI

– “Türkiye'yi uçuracak” denen, ucube tek adam vesayet rejiminin, zamanında uçuracak uçak bulamamasının, milletimize maliyeti bu. Şu son tecrübe gösterdi ki, bunların “Yangında ilk kurtarılacaklar” listesinde ormanlarımız yok. Tarlalarımız, bağ ve bahçelerimiz yok. Köylerimiz, evlerimiz yok. Erdoğan hükümetleri için, ne olursa olsun, ilk kurtarılacak şey cakaları… Sarayın sözde itibarı. Kendi beceriksizlikleri ve kifayetsizlikleri nedeniyle, yangın kontrolden çıktı.

– Yangının en başında “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok” diyen kifayetsiz Tarım ve Orman Bakanı dün çıktı, “Yunanistan’a uçak göndermeyi değerlendiriyoruz” dedi. Beyefendi herhalde milletin aklıyla alay ediyor. Son marifetleri de yangın bölgelerine gönüllüleri sokmamak.

YANAN KOYA ÜÇ OTEL

– 2007’de Güvercinlik koyunda yangın çıktı. Ardından da üç tane otel konduruldu. Ne Anayasa dinlendi, ne de vicdan? Peki, o dönemde Muğla Orman Bölge Müdürü kim? Bugün Orman Genel Müdürlüğü’nün helikopterine binip, yanan ormanları inceleyen AK Parti Antalya Milletvekili.

– Kuzu kurda, ormanlarımız da bunların rant iştahına emanet edilemez. Bu işler öyle, felaketzedelerle pazarlık yaparak olmaz. Kim, yangında ne kaybettiyse, tastamam kendilerine geri verilmesi gerekir. Yanan bölgelerin demografik yapısının değişmemesi için, Muğla'nın köylerinde ve Toroslar’da yaşayan yurttaşlarımızı ata yurtlarında tutmak için her tedbir mutlaka alınmalıdır.

OTEL REZERVASYONLARINI İPTAL ETMEYİN

– Bir çağrımız da yurttaşlarımıza… Özellikle Muğla, yerli turistin rağbet gösterdiği bir ilimiz. Yangın nedeniyle otel rezervasyonlarının iptal edildiğini öğreniyoruz. Ne olur, tatil planlarını değiştirmeyelim. Otel rezervasyonlarını iptal etmeyelim.

– Ormanlık alanlarımızın talan edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. İklim değişikliği, ne yazık ki önümüzdeki yılların en büyük sorunlarından biri olacak. Ranta, taşa, betona ve borca dayalı büyüme modelini değiştireceğiz. Yeşil Mutabakat’a uyum, Paris İklim Değişikliği Anlaşması'na taraf olma konusunda gereken siyasi iradeyi göstereceğiz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Şimdi de karbon vergisi geliyor.Müteahhitlere yedire yedire yakında nefesimize de vergi gelecek Kapalıçarşı'dan kimler dolar sipariş etti. Dolarlar vagon vagon gitti Yunanistan'ın 'Savaşa hazırız' açıklamasına Bakan Akar'dan flaş yanıt! Kumar masasından Diyanet TV'ye