Ana Sayfa
27 Mayıs 2022 ( 1116 izlenme )
Reklamlar

Benzin ve motorine bu gece de zam geliyor

Seriye bağlandı bu gece de zam geliyor sürücüler kontak kapatacak

Benzin ve motorine yapılan zamlar seriye bağlandı. Bu gece yarasından sonra benzine 70 kuruş, motorine de 97 kuruş zam geliyor. Dün de benzine 1 lira 45 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 38 kuruş zam yapılmıştı.

Halk TV'nin haberine göre, dünya ülkeleri enflasyonla mücadele edebilmek için faiz artırımı yaparken, Türkiye ise faizi sabit tutmaya devam ediyor.  Dolar yükselişini sürdürürken, iktidar partisi bütçe açığını kapatabilmek için en fazla vergi aldığı alkol, sigara ve akaryakıta zam üstüne zam yapmaya devam ediyor.

Dün LPG'ye gelen 37 kuruşluk zammın ardından bugün de benzin ve motorine zam geldi. Benzinin litre fiyatı 1 lira 45 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 1 lira 38 kuruş arttı.

Bu gece yarısından sonra benzin 70 kuruş, motorin ise 97 kuruş zamlanacak. Zamlar saat 24.00'dan sonra pompa fiyatlarına yansıtılacak.

Araç sahipleri zamlar karşısında çaresiz kalırken, bir çoğu aracını satmayı düşür hale geldi. Akaryakıta yapılan zammın gıdadan tekstil ürünlerine kadar her şeye zam anlamı taşıdığını belirten ekonomistler "Zam haberi gelince bir kesim 'aracı olanlar düşünsün' diyordu. Ama toplu taşımada zamlanınca durumun bu kadar basit olmadığını geç de olsa anladılar. Markete gidip fiyatlara bakınca 'bu ne ya' demekten kendilerini alamıyorlar. Tarladaki ürün marketlere kamyon ve TIR'larla taşınıyor. Onlar da su yakmadığına göre maliyet artıyor. Maliyet artışını marketler de zarar etmemek için fiyatlarına yansıtıyor" yorumunu yaptı.  

Dün yapılan zamların ardından İstanbul'da 22,85'e satılan benzinin litresi 24,30'a yükseldi. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 22,95'den 24,40'ye çıktı. Motorinin litre fiyatı ise İstanbul'da 22,09'dan 23,47'ye, Ankara'da 22,18'den 23,56'ya, İzmir'de 22,19'dan 23,57'ye yükseldi.

Bu gece yarısı yapılacak zammın ardından İstanbul'da benzinin litresi 25.00 TL'ye, motorinin fiyatı ise 24.44 TL'ye yükselecek. .

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fahrettin Koca, Devlet Bahçeli'nin Bilim Kurulu üyeleriyle ilgili önerisini canlı yayında reddetti Almanya, neden 100 milyon maske istedi? Tartışma büyüyor... Müjde Ar Erdoğan'a Anayasa'yı hatırlattı Hamile çocukları bildirmeyen doktorlar beraat etti!