Ana Sayfa
05 Şubat 2022 ( 1118 izlenme )
Reklamlar

Benzin ve motorine gizli zam yapıldı

Geçtiğimiz çarşamba günü benzine 39, motorine 32 kuruş zam yapıldı. Ancak bu yeterli görülmedi ve sessiz sedasız hem benzine hem de motorine 3’er kuruş daha zam geldi.

Benzin ve motorine, “gizli” zammın ardı arkası kesilmiyor. Çarşamba günü benzine 39, motorine 32 kuruş zam yapıldı. Büyük akaryakıt dağıtım şirketleri, hemen ardından benzin ve motorin fiyatlarını kamuoyuna duyurmadan artırdı. Şirketler, bu kapsamda benzin ve motorine 3’er kuruş zam yaptı. Bu zamla birlikte bir hafta içinde benzin 42, motorin 35 kuruş zamlanmış oldu. Bu arada, gelecek hafta salı günü motorine 80, çarşamba günü de benzine 70 kuruş zam bekleniyor. 

Akaryakıt sektörü uzmanları, akaryakıta kamuoyuna duyurmadan geçen ay içinde en az 3 kez zam yapıldığını kaydederek, “Akaryakıtta, dağıtım şirketi ile bayilerin satılan her litre benzin ve motorinden aldıkları paylar, sektörün artan maliyetleri karşısında eridi. Elektrik, doğal gaz, işçilik maliyetleri arttı. Bu küçük zamlarla sektörün kâr marjı artıyor. Böylece, özellikle bayilerin finansal yönden nefes almaları sağlanıyor. Bu artışların devam edeceği görülüyor” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İktidarı şok edecek anket. Kendi seçmeni yüzde 60 dedi Yaşar okuyan ve Cemal Enginyurt canlı yayında birbirine girdi Yüzde 100 zam kapıda. Asgari ücret yine eriyip bitecek Benzin ve motorinde zam rekoru kırılacak