Ana Sayfa
22 Ağustos 2021 ( 1866 izlenme )
Reklamlar

Berna Laçin 51 yıllık gazete kupürünü paylaştı. Tarih tekerrürden ibaret

Oyuncu Berna Laçin, doğum gününde kendisine gelen hediyenin Hürriyet Gazetesi’nin doğduğu güne ait olan ilk sayfası olduğunu sosyal medya hesabında paylaştı.

Berna Laçin, 20 Ağustos 1970 yılında dünyaya geldi ve o yıllarda Türkiye’de günümüzdeki gibi yine bir salgın yaşanıyordu. 1970 İstanbul kolera salgını olarak tarihe geçen hastalıktan yüzlerce kişi etkilenmişti. Salgını durdurabilmek için 3 milyon doza yakın aşılama yapılmıştı. Ancak, kolera aşısının koruyuculuğu düşüktü. Salgında öncelikli korunma yolu da değildi. Uzmanların önerisi ise öncelik şehrin alt yapısına verilmeli şeklindeydi.

Diğer yandan, 19 Ekim günü Washington havaalanına inen beş Türk öğrencisi kolera şüphesi nedeniyle geri yollanmıştı. Amerika’ya yapılacak seyahatler iptal edilmişti. Yunanistan Türkiye’den gelen gemi yolcularına aşı belgesi yoksa karantina uygulaması başlatmıştı.

BERNA LAÇİN: TARİH TEKERRÜRDEN İBARET

Berna Laçin, Hürriyet gazetesinin 20 Ağustos 1970 yılında “Aşı olmayanlar yurt dışına çıkamayacak” başlığını sosyal medya hesabından paylaştı ve “Tarih tekerrürden ibaret!” sözlerini kullandı.

Laçin paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Şu an şoke oldum. Eve döndüm baktım bir arkadaşım hediye olarak bana Hürriyet Gazetesi’nin doğduğum günkü ilk sayfasını yollamış.

Manşete bakın, ağzım açık kaldı

Ben bunları ilk yaşanıyormuşum meğer

Manşet : “Aşı olmayanlar yurt dışına çıkamayacak”

Tarih tekerrürden ibaret!



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul'da 3.8 büyüklüğünde korkutan deprem! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yine sosyal medyayı hedef aldı Bomba iddia. Saray'da Sedat Peker pazarlığı Skandal! AKP'li vekil İmamoğlu'nun montajlı fotoğrafını gerçek gibi paylaştı!