Ana Sayfa
07 Mayıs 2022 ( 1048 izlenme )
Reklamlar

Binali Yıldırım'dan istila itirafı

Eski Başbakanlardan AKP’li Binali Yıldırım, Türkiye’de son günlerin en çok tartışılan mülteci konusuna değinerek “istila“ kelimesini kullandığı ortaya çıktı.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Türkiye’de son günlerin en çok konuşulan konusu mülteciler sorunu oldu. Hemen hemen her gün bu konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yeni bir tartışma konusu çıkarken “Sessiz istila” sözü paylaşımların ortak ifadesi olarak yer aldı. 

Başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere AKP’de "sessiz istila" ifadesi eleştirilirken yıllar önce Binali Yıldırım’ın da bu ifadeyi kullandığı ortaya çıktı. 

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mehmet Ali Güller bugünkü yazısına “Binali Yıldırım ‘sesli istila’ demişti” başlığını atarken AKP’lilerin aslında Erdoğan ve Yıldırım’a da  kızmaları gerektiğini belirtti.

“Sessiz İstila” ifadesine karşı çıkanların böyle bir tehlike olmadığını savunduklarını belirten Mehmet Ali Güler, böyle bir tehlike olduğunu, aslında kendilerinin de kabul ettiğini Binali Yıldırım örneği vererek ortaya koydu..

Binali Yıldırım’ın 2016 senesinde TRT ekranlarında yaptığı konuşmayı okuyucularına aktaran Güler şunları yazdı:

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Kasım 2016’da TRT’de gazetecilerin karşısında aynen şunları söylemişti: “Düşünün, Türkiye olmasa ne olacak? Bütün bu Ortadoğu’dan, kargaşanın, savaşın yaşandığı bölgelerden akın akın mülteciler Avrupa’yı istila edecek ve çok büyük bir sorunla yaşamak zorunda kalacaklar. Türkiye buradan bütün bu sorunları, kendi içerisinde yönetebilen bir ülkedir. Avrupa’nın bunu görmesi lazım.”

Yani AKP’nin Başbakanı Binali Yıldırım, 56 milyon mültecinin Avrupa’yı istila etmek yerine kendi yönettiği ülkeyi istila ediyor olmasını, övünülecek bir politika olarak anlatmıştı! Dolayısıyla Sessiz İstila belgeseline kızanlar, aslında Binali Yıldırım’a ve elbette Tayyip Erdoğan’a kızmalıdır. (Yeniçağ)

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Haluk Pekşen’den Ali Babacan’a tepki Öğrenciler 24 kuruş için ülkeyi yaktı! Kaftancıoğlu, o işçilerle buluştu! Fesli Mısıroğlu’nun mirası dudak uçuklattı. Varisler miras kavgasına girdi