Ana Sayfa
19 Mayıs 2020 ( 585 izlenme )
Reklamlar

Bir tuhaf olay daha! Korona virüs şeklinde dolu yağdı

Meksika'da koronavirüs şekline benzetilen dolu taneleri şaşkınlığa neden oldu. İlginç şekilli dolu taneleri halk arasında “Bu bir işaret” söylentilerine yol açtı. Dünya Meteoroloji Örgütü danışmanı ve meteorolog Jose Miguel Vinas ise dolu tanelerinin şeklinin ‘tamamen normal’ olduğunu söyledi.

Meksika’da bir kentte yağan dolu tanelerinin şekli koronavirüse benzetilince, halk arasında “Bu bir işareti” söylentilerine yol açtı. Bölge sakinlerinin çoğu bu durumu, ‘göklerden gelen bir işaret’ olarak yorumladı.

Dünya Meteoroloji Örgütü danışmanı ve meteorolog Jose Miguel Vinas ise dolu tanelerinin şeklinin ‘tamamen normal’ olduğunu söyledi.

resized2b19de145c518sol2.jpg

Vinas, “Fırtına içerisindeyken dolu taneleri küçük küresel formlar olarak başlarlar ve üstlerinde buz katmanları biriktirirler. Çok güçlü fırtınalar sırasında, dolu taneleri halihazırda büyükken çarpıştıkları zaman pek çoğu birbirine kaynaşır; birlikte parçalanıp sıkışırlar. Bu da buzdan çıkıntılara neden olur” dedi.

resizedd0cdd83991478sol3.jpg

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türk Lirası’nda tarihi değer kaybı! Dolar durdurulamıyor 65 Türk yolcunun koronavirüs testi pozitif çıktı Sokak röportajlarında böylesi görülmedi. İzleyen bir daha izliyor İstanbul’da taksici unuttuğu telefonu için Rus turistten 100 dolar istedi