Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 586 izlenme )
Reklamlar

Bu gece köprü ve otoyollara da zam geliyor. Gözünüz aydın olsun

Araç sürücüleri dikkat! Bu gece akaryakıt fiyatlarına gelecek zammın yanı sıra köprü ve otoyollara da zam geleceği belirtiliyor. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri yüzde 25 zamlanacak.

Dolar kurundaki düşüş sonrasında akaryakıt fiyatlarına gelen zammın ardından köprü ve otoyollara gelecek zam belli olmaya başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile devletin işlettiği otoyollarda uygulanacak geçiş ücretlerine ilişkin çalışma büyük ölçüde tamamlandı.

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA BU GECE YÜZDE 25 ZAM GELİYOR

1 Ocak’tan yani bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin yüzde 25 civarında zamlanması kesin gözüyle bakılıyor. 
Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre KGM'nin bugün bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

YAP İŞLET DEVRETTE ZAMMI DEVLET SÜBVANSE EDECEK

Devlete ait 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde yüzde 25 zam beklentisi öne çıkarken yapişletdevret (YİD) modeliyle inşa edilen Yavuz Sultan Selim Kuzey Çevre Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve GebzeOrhangaziİzmir Otoyolu, Avrasya Tüneli, MenemenAliağaÇandarlı Otoyoluna ne kadar zam geleceği de merak edilen konular arasında. 

Bu projelerde, geçiş ücretleri dolar ve euro kuruna göre belirleniyor. 2021 yılında yüzde 60'a yakın artan döviz kurları nedeniyle yapişletdevret (YİD) projelerinde 2022 için zam beklentisi arttı. Zammın dolar ve euro kurundaki artışa bağlı olarak hesaplanan oranda yapılması beklenmiyor.

Bu projelerde de zammın sınırlı tutulacağı, aradaki farkın garanti kapsamında devlet tarafından üstlenileceği ifade ediliyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"Kadınların hafif şekilde dövülebileceği" vaaz edilen cami hakkında karar Athena solisti Gökhan Özoğuz zamlara isyan etti: 17 liraydı 40 liraya çıkmış KPSS sorularının çalınmasının ardından tarikat çıktı Erdoğan-Bahçeli İkilisi Düşman Arayışına Girdi!