Camilere müzikli saldırı sonrası müftülükten flaş karar

1991 izlenme 21 Mayıs 2020
Reklamlar
İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce 'Çav Bella' şarkısının çalınmasının ardından bugün de Selda Bağcan'ın şarkısı bazı camilerde çalındı. İzmir İl Müftülüğü, merkezi sistemle ezan okumanın geçici süre ile kaldırıldığını duyurdu.

İzmir’de dün bazı ilçelerin camilerinin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce ‘Çav Bella' şarkısının çalınması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YİNE ŞARKI ÇALINDI

Soruşturma kapsamında söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Banu Özdemir isimli şahıs da ‘dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan gözaltına alındı. Bugün de yine kimliği belirsiz kişiler tarafından korsan olarak bazı camilerin hoparlörlerinden Selda Bağcan’ın şarkısı çalındı.

MÜFTÜLÜKTEN AÇIKLAMA

Yaşanan bu ikinci olayın ardından İzmir İl Müftülüğü açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*20 Mayıs Çarşamba günü ilimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün de yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde de yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

MERKEZİ SİSTEME ARA VERİLDİ

Yaşanan bu olayın ardından da konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir'de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir.

İki gündür camilere yapılan saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. İHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Babası "Zerre kadar imanı olan bilet almaz" demişti, oğlu "Bu nasıl iş" dedirtti Yavuz Selim Demirağ: "Ali Erbaş istifa etmezse Adil Öksüz'le ilişkisini açıklayacağım" 8 bin nüfuslu beldenin AKP’li belediye başkanı 600 bin liralık makam aracı aldı Kılıçdaroğlu yeni kabineyi anlattı