Ana Sayfa
13 Nisan 2022 ( 1065 izlenme )
Reklamlar

CHP'den çok konuşulacak Cumhurbaşkanlığı adaylık açıklaması: Onunla seçimi kazanmak garanti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklama geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin soru üzerine , “Bizim temel değerlendirmemiz, Sayın Genel Başkanımızın çizdiği çerçeve dahilindedir. Göstereceğimiz aday, 13. Cumhurbaşkanı olacak. Seçimi kazanması garanti bir adayımız olacak. Bu karar açıklandıktan sonra, Türkiye’nin de yüzü gülecek. Bizim aday tartışmalarına vurgumuz budur. Kesin kazanacak adayadır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"EN BÜYÜK ANKET GELİYOR BAHÇELİ"

İktidarın küçük ortağı Devlet Bahçeli, dün çıktı; ki bugünlerin en önemli müsebbibi, her türlü hakareti ediyor, dönüyor dolaşıyor, ‘bunların adayı çürük bir Cumhurbaşkanı olacak’ diyor. Sizden çürük olmasınlar. Oy veren seçmeninden utan. Yüzde 18 oy alıp da bugün o seçmenin yüzde 15’ini kaybetmiş olan bir parti, şimdi o seçmenin gönül verdiği ittifakın adaya, şimdiden ‘çürük’ diyor. Olmayan bir şeye hakaret edildiği Devlet Bahçeli tarafından, rekor olarak tarihe geçmiştir. Devlet Bahçeli, ilan edilmemiş adaya küfredecek kadar siyaseti bu seviyeye indirmiştir. Sonra da diyor ki, anketlerde yüzde 4 çıkmış, ‘bu anketleri CHP’de mi yapıyorsunuz’ diyor. En büyük anket geliyor Sayın Bahçeli, hep birlikte bakacağız seçim gecesi.

Sürekli bir tehdit dili sürekli küfür. MHP Genel Başkanı, Millet İttifakı’na hangi hakaretleri etmiş diye çıkarsak, ansiklopedi olur. Türkiye’de yoksullara bu kadar bedel ödetiliyorsa, birinci sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan, baş ortağı müteselsil sorumlusu Devlet Bahçeli’dir.

"BAHÇELİ'NİN ÇARESİZLİĞİNİ DÜN GÖRDÜK"

Özel, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Mahallenin uşaklarını MHP'ye davet ediyorum” çağrısının sorulması üzerine Özgür Özel, “Devlet Bahçeli’nin dün yapmış olduğu çağrı, içine düştükleri çaresizlikten yapmış olduğu çağrıdır. EYT’lileri, 3600 ek gösterge sözü verip yüz üste bırakanlar; kendi partilerinde geçmişte siyaset yapmış olanları, düne kadar ‘İP’ diye nitelendirdiklerini bugün gelin mahallenin uşağınız diye, gelin destek verin diyorlarsa; siyaseten düştükleri çaresizliğe çare arıyorlar. Hangi çağrıyı yaparlarsa yapsınlar esas vatandaş sandığa çağrı yapıyor. Eğer Bahçeli’nin, MHP’nin kendisine güveni varsa, bu kadar sıkıntı varken vatandaşın önüne sandığı getirsin bakalım. Vatandaşın çağrısı budur. Düne kadar küfrettiklerine bugün methiyeler düzenlerin çabaları beyhudedir” yanıtı verdi.

Parti yönetiminde değişiklik olacağı iddialarına Özgür Özel, “Bende bu yönde bilgi yok. Bu yönde bir gelişme olursa, bu açıklamayı Genel Kurul’da değil Genel Merkez’den yaparız. Bilmiyorum. Ama Türkiye’nin yönetiminde bir değişiklik için seçime kadar bekleyeceğiz sadece” yanıtını verdi. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

13 yaşındaki kız çocuğuyla evleniyordu! Görüntüler çıkınca... "Benim çok sapık duygularım var" diyen Akitçi öğretmenliğe geri döndü Memur ve emekli aylıklarında yüzde 50'lik artış bekleniyor! İşte zamlı maaşlar Bahçeli: Soğukların geçmesini bekliyoruz, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız