Ana Sayfa
07 Mayıs 2022 ( 1740 izlenme )
Reklamlar

CHP'li eski vekil hayatını kaybetti

Cumhuriyet Halk Partisi eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, 72 yaşında kaybetti

CHP'nin efsane vekillerinden biri Arıtma, o 11. Abdullah Gül'e 1915 uçağından "amaçtan amaçtan gidişinden annenin kökenine inanmaktan" demiş, CHP'nin peşinden gidenlere devam etmelerine, açıklamasını istemem.

Irak'ı ziyaret eden ABD lideri Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci El Zeydi'ye gönderiyorken "Cumhurbaşkanını görsem pabuç fırlatırdım" diyen Arıtman Cumhurbaşkanı Gül'ün dava açmasında cezalandırma uygulanmayacak. .

Arındırmanın vefatının siyasiler sosyal medya hesaplarından şu mesajları yayınlandı:

CHP Grup Başkanve, Manisa Milletvekili Özgür Özel, “22.  ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Can Arıtman'a Allah'tan, rahmetkili ve yedilerine dile” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanlık Gamze Akkuş İlgezdi, sosyal medya hesabında, Arıtman için;  “Mille Meclisi'nde İzmirimizin temsilcisi, 22. ve 23. dönem olmuş Canan Arıtman'ı yitirmenin hüznünü ifade etti.  Mücadeleci ve kederli bir örnek olmuş Arıtman'tan, Allah'tan, kederli ailesinden, yakın ve partiye başsağlığımız"nı anlattı.

CHP Genel Başkan alanı Veli Ağbaba, sosyal medya hesabında;  “Ylarca tasarımımız olarak görüşmede yaşlı yaşlı 22. ve 23. İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman'a Allah'tan rahmet, hazırlık ve partimize başsağsağlığı grup” açıklamasını yaptı.CHP Başsağlığı Grup, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da “22.  ve 23. Dönem İzmir Milletvekillimiz Canan Arıtman'ı alındı.  Ar Allah'tan rahmetniyetn, aileleri, partimize ve sevenlerine başsağlığı olsun.  Mekanı cennet olsun" yazdı. 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan da, "İzmirimizin ve partimizin en renkli seçmelerinden Canan Arıtman'ı kaybettik. Neşesi, inatçı tartışmasını hatırlayacağım. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine, CHP'nin büyük ailemize başarılı olması için kullanılır". 

CANAN ARTIMAN KİMDİR?

Türkiye Büyük Meclisi' 22. ve 23. Dönemde İzmir Milletvekil Arıtman, 2014 yılındaki yıllardaki erkenlerde İzmir Büyükşehir Belediye aday adayıydı.

Arıtman, 1950 tarihi Ankara'da 1 geldi.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni sonra yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda ihtisasını yaptı.  Kadın Üye (Jinekolog Operatör olarak serbest doktorluk yapan Arıtman, ayrıca Karşıyaka Belediye Meclisiliği, İzmir Büyükşehir Belediyeliği ve Meclis Başkanvekilliği ile Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerinde yer aldı.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tek zarfla oy kabinine girdi, sandığa çift zarf attı Engin Polat, Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler kime mesaj verdi? Yukarı bakarlar Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hain yanıtı Einstein, "Arılar yok olursa insanlığın 4 yıl ömrü kalmıştır" demişti! İstanbul'dan ürküten haber