CHP'yi suçlayan Karaismailoğlu'na Fatih Altaylı'dan flaş cevap

6727 izlenme 18 Ocak 2022
Reklamlar
Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nın İBB'de çalıştığı döneme ilişkin açıklamalar yapınca, Karaismailoğlu canlı yayına katıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlıyor. 

Kılıçdaroğlu, burada Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İBB'den Genel Sekreter Yardımcılığı yaptığı dönemde yolsuzluk yaptığını ve olmayan bir işi olmuş gibi gösterek ödeme yaptığını söyledi.

YAYINA BAĞLANDI

Karaismailoğlu, Kılıçdaroğlu'nun iddiaları sonrası canlı yayına bağlandı. 

Karaismailoğlu, ''Ben 24 yıl İBB'de çalıştım. Genel Sekreter Yardımcısı tutanak tutmaz zaten. Oturduğunuz yerden iftira atarak, çok ayıp. Belediye çalışanları için namus sözü vermişsiniz. Helalleşmekten bahsediyorsunuz bunlar kul hakkıdır. Biz Anadolu çocuğuyuz, üzülüyorum. Anlaşılıyor ki bu iftiraların ardı arkası kesilmeyecek. Kendinize gelin. İstanbul Havalimanı 10 milyar euroya yapılmıştır'' dedi. 

''SİZ YOLDA KALAN İETT OTOBÜSLERİNİN HESABINI SORUN''

Kılıçdaroğlu'nun belgeyi göstermesi sonrası Karaismailoğlu, tansiyonu yükseltti. 
''Böyle birşey olabilir mi ya?'' diyen bakan, ''Genel başkan kendi belediyelerine sorsun. Bu bir iddiadır. Kendi de söylüyor. Yolsuzluk yaptı diyor ya. İftira ya. Siz yolda kalan İETT otobüsleri yolda kalıyor onun hesabını sorun. Gidin belediye başkanınında hesap sorun. '' ifadelerini kullandı. 

CHP DURDURDU DEDİ, ALTAYLI BÖYLE YANIT VERDİ

Levazım Köprüsü'nün CHP tarafından durdurulduğu söylediğinde ise Fatih Altaylı, "Levazım Köprüsü AKP döneminde durduruldu" dedi. 

''GARANTİLERİ KİM VERDİ?''

Karşılıklı tartışmanın ardından Karaismailoğlu, canlı yayından ayrıldı. 

Kılıçdaroğlu açıklamalarının devamında Karaismailoğlu'nun 'devletin kasasından para çıkmadan projeler yaptık' sözlerine atıf yaparak, ''Devletin kasasından para çıkmıyor diyorlar ya; garantileri kim verdi? Bu sözleşmeler gizli. Madem bu kadar şeffaf neden açıklamıyorsunuz? Önce gidiyorsunuz temel atıyorsunuz sonrada ihale yapıyorsunuz, aynı adama veriyorlar'' ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cem Küçük, kaybetme korkusu saran AKP'li vekillere bakın ne önerdi Mansur Yavaş sözünde durdu Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı Nagehan Alçı yine gemiden indi: Tek adamın elinden yetkiler alınmalı. 2023 seçimleri kan akabilir, yalvarıyorum...