Ana Sayfa
16 Ocak 2021 ( 3775 izlenme )
Reklamlar

Çin aşısında skandalın büyüğü patlamak üzere. Sinovac’ın ürün listesinde CoronaVac yok. Türkiye’den Çinlilere ulaşılamıyor

CoronaVac aşısı Türkiye’de uygulanmaya başlanan Sinovac firmasının internet sitesine Türkiye’den erişilemediği ortaya çıktı. Siteye sadece VPN değiştirilerek girilebilirken internet sitesinde firmanın ürünleri arasında CoronaVac aşısının olmaması dikkat çekti.

Türkiye’de faz3 çalışmaları tamamlanan Çin menşeli Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşıları uygulanmaya başlandı.

SİNOVAC WEBSİTESİNE TÜRKİYE’DEN GİRİLEMİYOR

Aşı çalışmalarının başlaması tartışmaları da beraberinde getirirken aşıyı üreten firma Sinovac’ın internet sitesine Türkiye’den girilememesi tartışmalara neden oldu.

SİTEYE SADECE VPN İLE GİRİLEBİLİYOR

Türkiye’den Sinovac firmasının internet sitesine girilmeye çalışıldığında “Sizin Ip’niz bu websitesine ulaşamıyor” uyarısı verirken siteye VPN değiştirilerek girilebiliyor.

sinovacsiteerisimyok.jpg

CORONAVAC FİRMA ÜRÜNLERİ ARASINDA YER ALMIYOR

Siteye VPN değiştirerek girildiğinde ise CoronaVac aşısı firmanın ürünleri arasında görülemiyor. Sitede yer alan aşılar Inlive, Healive, Bilive, Anflu, Panflu, Panflu 1 şeklinde gözüküyor. Durumun farkına varan vatandaşlar ise 12 Ocak’tan beri firmanın sitesine girilememesine tepki gösteriyor.

sinovac.jpg


sinovac1.jpg

sinovacinternetsitesi.jpg
sinovacinternetsitesi2.jpg
sinovacinternetsitesi3.jpg

sinovacinternetsitesi4.jpg
sinovacinternetsitesi5.jpg

sinovacinternetsitesi7.jpg

sinovacinternetsitesi6.jpg

FATİH ALTAYLI DA KONUYA DEĞİNDİ

Konuya “Bugünlerde merak ettiklerim” başlıklı yazısında değinen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “En önemli ürünü şu anda sadece Türkiye’de kullanılan bir firma, internet adresini Türkiye’den erişime niye kapar? Herhalde firmanın Türkiye distribütörü bir yanıt verecektir” diye yazdı.
 
SİNOPHARM’IN İKİ ÜST DÜZEY İSMİ İSTİFA ETMİŞTİ

Diğer taraftan Çin Devleti’ne ait olan ve Çin’de Sinovac yerine aşıları uygulanan Sinopharm’ın iki üst düzey yöneticisinin istifası etmesi dikkat çekmişti. Sinopharm’ın yan kuruluşu China National Medicines Corp.’un direktörü Li Zhiming ve denetim komitesi üyesi Li Hui’nin istifalarının kişisel nedenlerden ötürü olduğu belirtilmişti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ali Babacan çok sert esti: Bana masal anlatma Erdoğan İran lideri Hamaney'in kız kardeşinden zehir zemberek sözler. Darbeyi en yakınından yedi Kuzey Anadolu Fayı, İstanbul için büyük bir tehlike yaratmakta "Cesaret edip dava bile açamıyor" deyince dava açtı