Ana Sayfa
30 Kasım 2020 ( 673 izlenme )
Reklamlar

Cumhurbaşkanı yeni kısıtlamaları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs kapsamında yeni kısıtlama kararlarıyla ilgili açıklama yaptı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs kapsamında yeni kısıtlama kararlarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, koronavirüs tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenleneceğini ve Salı gününden itibaren uygulanacağını bildirdi.

Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlara göre hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Bu kısıtlama hafta sonları Cuma akşamı 21:00'den, Pazartesi sabah 05:00'e kadar kesintisiz devam edecektir.

Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecek. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecek.

Önümüzdeki aydan itibaren sağlık çalışanlarından başlayarak aşının uygulaması yapılacak.

Alışveriş merkezlerine girişte HES kodu uygulamasına geçilecek.

Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlanabilecek.

Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler yapılamayacak.

Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecek.

Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı, toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

İşte o kararlar:


KATAR ELEŞTİRİLERİNE ÇOK SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri açıklarken, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın TankPalet Fabrikası'na ilişkin yorumlarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, bu tartışma üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın TankPalet Fabrikası üzerinden Türk ordusuna yönelik sözlerine de değindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan şunları söyledi:

* Buradan sesleniyorum, Ey bu CHP'nin başındaki zat, Senin milletvekilin kalkacak benim silahlı kuvvetlerine bu denli hakaret edecek, edepsizce alçakça hakaret edecek, sen bunu kapıya koyamayacaksın. Bunun hesabını Mehmetçiğine, askerine bu denli sahip çıkan bu millet seni asla affetmeyecektir. Bunu bir defa bilesin. Sandıklar da affetmeyecek.

* Türkiye'de devlete ve millete yapılan saldırıların birini Batı'da yapmaya kalkın bakın bakalım başınıza ne geliyor. Mesela Gezi olaylarında ülkemizi insan haklarından demokrasiye kadar ülkemizi suçlayanlar, Fransa'da yaşanan vahim görüntüler karşısında üç maymunu oynuyor.

* Paris cayır cayır yanarken, Fransız medyası bunları yayınlamak yerine, Türkiye aleyhtarı haberlerin dozunu artırması da bir başka çarpıklıktır. Ama başaramayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yollara başvururlarsa başvursunlar, başaramayacaklar. Çünkü bu millet, Çanakkale'den 15 Temmuz'a kadar her döneminde vatanından asla vazgeçmeyeceğini, ezanını susturmayacağını, bayrağını indirtmeyeceğini, istiklalinden vazgeçmeyeceğini göstermiştir

Odatv.com

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kanal İstanbul'a geçiş garantisi... Yılmaz Özdil yeni Hazine Bakanı'nı açıkladı Meteoroloji uyardı. Neredeyse tüm iller için sarı alarm verildi Türkiye'nin neredeyse bir şehri artık Katar'ın