Ana Sayfa
25 Ekim 2019 ( 972 izlenme )
Reklamlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Trump haklıydı"

CNN World'e konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "NATO'nun karşılığı nerede? NATO nerede? Bence, Trump diğer milletlerin öne çıkması gerektiğini söylediğinde haklıydı." yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN World'de Becky Anderson'ın Barış Pınarı Harekatı'na yönelik tepkiler ve iddiaları ilişkin sorularını yanıtladı. 

Sözcü Kalın, Barış Pınarı Harekatı'nı trajedi olarak adlandıranların, bunun gerçeği yansıtmadığını çok iyi bildiğini ifade ederek, bu mesele konusunda ABD ile bir anlaşmaya varabilmek için Türkiye'nin aylarca uğraştığını anlattı.

Kalın, Türkiye'nin ABD ve Rusya ile iki ayrı anlaşma yaptığını dile getirerek, "ABD ile yaptığımız anlaşma belirli bir bölgeyi kapsıyor. ABD ile diğer bölgelere ilişkin yapmaya çalıştığımız anlaşmalar yürümedi, (Amerikalılar) dürüst değillerdi. Askerlerimiz ABD askerleriyle ortak devriyelere devam ederken YPG/PKK'yı desteklemeye ve silahlandırmaya devam etti. Trump defalarca IŞİD'ın yok edildiğini söylerken ve uzmanlar da bunu onaylarken ABD, yaklaşık bir yıl sonra terör örgütüne silah vermeye devam etti. Neden?" sorusunu yöneltti.

Türkiye'nin NATO üyesi bir ülke olduğunu hatırlatan Kalın, "YPG/PKK Türk topraklarına saldırdığında bu topraklar Türkiye'nin değil NATO'nun topraklarıydı. NATO'nun karşılığı nerede? NATO nerede? Bence, Trump diğer milletlerin öne çıkması gerektiğini söylediğinde haklıydı." yorumunu yaptı.
 
Kalın, IŞİD mahkumlarına atıfta bulunarak, "Basit bir soru, 2 bin3 bin IŞİD mahkumu var. Bunların çoğu Avrupa vatandaşı. Neden Avrupa ülkeleri uluslararası hukuk uyarınca onları geri almıyor? Aslında (Avrupa ülkeleri) bunu yapmaya mecburlar ancak vatandaşlarını geri almıyorlar." değerlendirmesini yaptı. Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekonomik Çöküş Erdoğan'ın O Sözleriyle Başladı! Beyaz TV canlı yayınında skandal sözler! Tahir Sarıkaya'dan vatandaşlara hakaret Bankalardan otomatik ödeme talimatı verenlere büyük şok. Kimse tahmin etmiyordu Remzi Özdemir faiz kararı sonrası dolarda neler olacağını açıkladı