Ana Sayfa
13 Ocak 2020 ( 13039 izlenme )
Reklamlar

"Deprem olunca İstanbul'un 9 ilçesinde tek bir bina ayakta kalamayacak"

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, muhtemel depremde yıkılacak bina sayısının yaklaşık 9 ilçe kadar olacağını söyledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İstanbul’da beklenen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sevim, “7,5 şiddetinden daha büyük bir deprem olması durumunda, 48 bini çok ağır ve ağır olmak üzere tam 242 bin bina orta ve üstü derecede hasar görecek. Yani yaklaşık her 4 binadan 1'i yıkılacak!” iddiasında bulundu.

“AZİZ İSTANBUL’UN 9 İLÇESİNDE TEK BİR BİNA BİLE KALMAYACAK”

Abdullah Sevim’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu bir çağrıdır... 16 milyonu direkt, 82 milyonu dolaylı olarak ilgilendiren bir çağrı! Sesimize kulak verin!  

Aziz İstanbul’un 9 ilçesinde tek bir bina bile kalmayacak! 25 milyon ton enkaz oluşacak! İstanbul'daki her 3 yoldan birisi kapanacak! Bakırköy, Fatih, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Adalar ve Beyoğlu'nda kanalizasyonlar çökecek! Bin 45 atık su noktası hasar görecek!

463 içme suyu ve 355 doğalgaz noktası zarar görecek! Her 2 kişiden 1'inin acil durum su ve yiyecek yardımına ihtiyacı olacak! 1 milyon 300 bin kişi, 1 ila 3 hafta arasında çadır kentlerde yaşamak mecburiyetinde kalacak!

Evet, Allah korusun olası bir depremin zararlarından bahsediyorum! Anlamak istemeyenler artık anlasın! Duymak istemeyenler artık duysun! Görmek istemeyenler artık görsün!”

“YAKLAŞIK HER 4 BİNADAN 1'İ YIKILACAK”

“Herkes partizanlığı, kısır çekişmeleri, siyasi rant beklentisini bir kenara bıraksın!” diyen Sevim açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şairin dediği gibi bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan! Uzmanlar uyarıyor! Yapılan araştırmalara göre, İstanbul'da 30 yıl içinde 7'den büyük bir deprem meydana gelme ihtimali yüzde 65!

İstanbul'daki 1 milyon 166 bin konutun 788 bini yani yaklaşık her 4 konuttan 3'ü 99 depreminden önce inşa edilmiş.

7,5 şiddetinden daha büyük bir deprem olması durumunda, 48 bini çok ağır ve ağır olmak üzere tam 242 bin bina orta ve üstü derecede hasar görecek. Yani yaklaşık her 4 binadan 1'i yıkılacak!

Başka bir şekilde ifade etmek gerekirse, rakamlara oranla, 39 ilçeli İstanbul'un 9 ilçesinde tek bir bina bile kalmayacak! 25 milyon ton enkaz oluşacak!”

“DEPREMİN EKONOMİK ZARARI 120 MİLYAR, ŞEHRİMİZDEKİ TÜM BİRİMLERİ GÜÇLENDİRMENİN MALİYETİ İSE 44 MİLYAR LİRA”

Abdullah Sevim açıklamasında deprem toplanma alanlarına, yapıların güçlendirme maliyetlerine de değindi:

“Deprem toplanma alanları da ayrı problem. Örneğin Beşiktaş'ta ara sokaklar, Eyüpsultan'da bir benzin istasyonu dahi toplanma alanı olarak belirlenmiş durumda!

Kaç insanımız depreme kurban gidecek, kaç eve ateş düşecek bunu bilebilmek zor! Ancak, 1999'da yaşadıklarımızdan çok daha acılarını yaşayacağımız, çok daha kötü sahnelere muhatap olacağımızı tahmin etmek maalesef hiç de zor değil. Toplu mezarları ve vinçle gömülen insanlarımızı unutmak mümkün değil!

Hiç bir cana, yüreklere düşecek acılara elbette ki değer biçilemez ancak 7,5 şiddetindeki bir depremin ekonomik zararı 120 milyar, şehrimizdeki tüm birimleri güçlendirmenin maliyeti ise 44 milyar lira.

Tablo bu kadar vahim olunca, biz susamıyoruz. Biz duramıyoruz. Bu konuyu gündemde tutabilmek, gerekli uyarıları bıkmadan, usanmadan yapmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz!

Oysaki 1999'dan beri icraat makamında olanlar, iş yapacak koltuklarda oturanlar sanal gündemler, başka konular konuşuyor, sorunu çözmüyor/çözemiyor!

İstanbul sallanıyor... 16 milyon sallanıyor... Ama yetkili makamlar hissetmiyor, önemsemiyor, vurdumduymaz davranıyor! Deprem hızla yaklaşırken, idareciler riski önlemek yerine durumu idare ediyor!

İstanbul için, 16 milyon insanımız için beklenen felaket adım adım geliyor! Bir kez daha uyarıyoruz! 20 yıl geçti. Artık bırakın bıçağın kemiğe dayanmasını, bıçak kemiği bile kesti ve attı!

Artık lamı cimi yok! En kötü felaket senaryosuna göre önlem alınmalı, hazırlık yapılmalı, bilgi paylaşımı yapılmalı!”

Odatv.com

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Savcı Sayan’dan AKP'yi bitirecek video Fatih Portakal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak flaş sözler Bunu da yaptılar! 20 liraya korona duası Türkiye'den Sedat Peker için büyük hamle! Birleşik Arap Emirlikleri'ne gidecek isimler ve tarih belli oldu