Ana Sayfa
01 Şubat 2021 ( 10216 izlenme )
Reklamlar

Deprem profesörü: Yazlıklarınıza gidin

İzmir'de bu sabahtan itibaren ard arda yaşanan ve paniğe yol açan depremlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, "5.1'lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Bu hiç iyiye işaret değil. İzmirliler yazlıklarına gitsinler" dedi.

İzmir bu sabah saat 08.00'den itibaren ardı ardında depremler yaşıyor. Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen ilk deprem saat 08.03'te kaydedildi. AFAD tarafından 4,1 olarak ölçülen bu depremin ardından saat 08.46'da 5,1, saat 08.47'de 4,8, saat 09.00'da 4,7, saat 09.34'te 4,2, saat 10.51'de 3,6 ve saat 11.35'te de 5,1 büyüklüğünde toplam 7 sarsıntı oldu. Çevre il ve ilçelerde de hissedilen depremle ilgili şu ana kadar bildirilen olumsuz herhangi bir durum olmadığı öğrenildi.

Bu arada, fayın türü belli oldu. Uzmanlar, sarsıntıya Midilli adasında kırılan fayın sebep olduğunu, "normal fay" türünde olan fayın yıkıcı bir etkisinin beklenmediği önünde açıklama yaptı.

HİÇ İYİYE İŞARET DEĞİL

İzmir'de bu sabahtan itibaren ard arda yaşanan ve paniğe yol açan depremlerle ilgili olarak bir açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, "5.1'lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Bu hiç iyiye işaret değil. İzmirliler yazlıklarına gitsinler" dedi.

Haber Global'e açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan gerginlik boşalımının süreceğini belirterek şöyle dedi:

"Bayraklı'dan korkarım, Bayraklı ve Bornova'da yapılar çok etkilendi. Orada yıkılma eşik değerine kadar gelen yapı sayısı çok fazla. 5.1'lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Oradaki gerginlik boşalımı sürecek demektir. Şu anda bir deprem fırtınası gibi bir olay var. Bu hiç iyiye işaret deği. Ben İzmirlileri korkutmak istemiyorum ama uyarmak istiyorum. 

Havalar güzel, İzmirliler yazlıklarına gitsinler. Özdere, Gümüldür,Seferihisar, Sığacık,Çeşme, Karaburun, Kuşadası, Didim'de yazlıkları olanlar bu haftayı buralarda geçirsin. Özellikle Bostanlı, Karşıyaka, Çiğli, Menemen'de evi olanlar bu gelecek bir haftayı yazlıklarda geçirsinlerKaraburun'da bir yıkım olmasını falan beklemiyorum. 

Yıkım gücü 5.1'lik depremin şiddeti, Karaburun'da 3'tür. Oraları çok sağlam. Sağlam olmayan yerler genellikle Gediz'in olduğu yerler. Menemen'in bulunduğu kesimler, Çiğli'nin bulunduğu kesimler."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Vatandaş da kendi eşini böyle anlattı. Sedat Peker Bodrum’dan İstanbul’a maniküre gidiyorlar demişti Asgari ücretli işçi, 20 bin lira isabet eden Milli Piyango biletini haram diye yaktı Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül'ün partilerinde büyük deprem! İstifa edip hangi partiye katıldılar Sadettin Tantan: Çıkar Şebekeleri Devleti Ele Geçirdi