Ana Sayfa
05 Nisan 2021 ( 2906 izlenme )
Reklamlar

Devlet Bahçeli’nin 313 generale mektup yazdığı ortaya çıktı

104 emekli amiralin açıklamasını “muhtıra” olarak değerlendiren MHP Genel Devlet Bahçeli’nin, görevdeki generallere mektup yazdığı ortaya çıktı. 2004 yılında görevi başındaki 313 generale gönderilen 17 sayfalık mektupta, ‘Gelişmeler endişe verici. İktidarı uyarın’ ifadeleri yer aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli 104 amiralin takkeli amiral ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’yle ilgili yaptıkları açıklamaya en sert tepki veren isimlerdendi.

Açıklamayı muhtıra olarak değerlendiren Bahçeli, “Muhtıra tarzında hazırlanarak gece yarısı servisi yapılan bildiride imzası bulunan amirallerin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları kaldırılmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Açıklanan bildirinin çok yönlü adli ve idari soruşturması yapılmalıdır.” demişti.

2004'TE GENERALLERE MEKTUP YAZMIŞTI
 
Zagreb Radyosu'nda yer alan habere göre emekli amirallerin yazısını “muhtıra” olarak değerlendiren Bahçeli’nin, Genelkurmay Başkanı dahil görevdeki 313 generale mektup yazarak “Gelişmeler endişe verici hukümeti uyarın” dediği ortaya çıktı.

İşte Hürriyet gazetesinde “313 generale ‘Uyarı yap’ mektubu” başlığıyla 2 Ağustos 2004 yılında yayımlanan o haberi:

“Türkiye’de ilk kez bir parti (MHP), başta Genelkurmay Başkanı, 313 generale “siyasi iktidarı uyarmaları” için mektup yazdı.

DEP’lilerin cezaevinden salıverilmelerinden 4 gün sonra, MHP tarafından tüm generallere, ‘Gelişmeler endişe verici. İktidarı uyarın’ mektubu gönderildi. Siyasi çevrelerde şaşkınlık yaratan mektupta MHP Lideri Bahçeli’nin 17 sayfalık ‘Tarihi Görev Çağrısı’ da yer aldı.

MHP Genel Merkezi’nin, AKP’nin uyarılması amacıyla başta, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli kademelerinde görevli 313 generalin tümüne birer mektup gönderdiği ortaya çıktı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır imzasıyla 13 Haziran 2004’te, yani DEP eski milletvekillerinin cezaevinden salıverilmelerinden 4 gün sonra gönderilen ve siyasi çevrelerde şaşkınlık yaratan mektupta şöyle denildi:

‘Sayın Generalim, Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli, ‘endişe verici son gelişmeler’ üzerine bir değerlendirme yapmıştır. Bir tarihi görev olarak, toplumun tüm kurum ve kesimlerinin, ‘azami sorumluluk anlayışı ve sağduyu ile hareket etmeleri gerektiğini’ bu yönde siyasi iktidarın uyarılmasını ifade eden açıklama metnini bilgilerinize saygılarımla sunuyorum. Mehmet Şandır. Milliyetçi Hareket Partisi Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı.’ Şandır’ın bu mektubuna ilave olarak, ‘Tarihi görev çağrısı’ başlıklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli imzalı 17 sayfalık yazı gönderildi. 17 sayfalık yazıda özetle şöyle denildi:

İHANET PROVALARI

‘Son günlerde yaşanan gelişmeler Türkiye’nin milli birliğini ve bütünlüğünü hedef alan bazı çevrelerin ülkeyi tehlikeli bir gerginlik ortamına sürüklemek istediklerini göstermektedir. İhanet provaları ve nümayişlerle yeni tahrikler için zemin arayışına girilmiştir…

AKP Hükümetinin içine düştüğü teslimiyet ve aczden güç ve cesaret alan bu iç ve dış tahriklerin iç bünyemizi kemirmesine ve Türkiye’nin ufkunun karartılmasına asla izin verilmemelidir…

AKP iktidarı kendisiyle birlikte Türkiye’yi de bir felakete sürükleyecek bu tehlikeli yolda ısrar ederse bu durumun çok ağır olacak vebalini tarih önünde taşımak durumunda kalacak ve mahşeri vicdanına mahkum olacaktır. Bölücü terör örgütüne yardım ve yataklıktan mahkum olan ve PKK bağlantılı faaliyetleri nedeniyle kapatılan bir siyasi partiye mensup eski milletvekillerinin tahliyesi, yeni tahriklerin sahneye konulması için siyasi bir gövde gösterisine dönüştürülmüştür…

313general.png

PKK’nın siyasallaşması hedefinin adım adım gerçekleştirilmesini, Türkiye politikasının merkezi haline getiren AB, bu mahkumların serbest bırakılması için bugüne kadar her türlü zorlamayı yapmış, her yola tevessül etmiştir… AKP, bu süreçte kendisine verilen görevi büyük bir sadakatle ifa etmiştir. İlk adım olarak AB İnsah Hakları Mahkemesi’ni Türk milli hukuk sisteminin üzerinde yüksek temyiz mahkemesi haline getirmiştir…

Ne hazindir ki basınımızın bir bölümüde bu koroya katılmıştır… AB’nin himayesi ve vesayeti altında Türkiye’de yeni tahrik ve nifak tohumlarını atılmasında yeni bir zemin kazanılmıştır. AB’ye her bakımdan teslim olan AKP iktidarı ne acıdır ki Türkiye’yi AB birliğine taşımakta bölücü heveslere umut bağlamış, bundan medet umar hale düşmüştür.

HADDİNİ BİLSİN

AKP iktidarına bu konuda hakim olan anlayış, önümüzdeki dönemde Türkiye’yi çok zor günlerin beklediğinin habercisidir. Bölücü terörün, Türkiye’nin AB üyelik sürecini kendi siyasi hedeflerine hizmet edecek bir araç olarak gördüğü, ve siyasi stratejisinin AB’nin Türkiye’den talepleriyle örtüştüğü, kimsenin inkar edemeyeceği gerçeklerdir… Herkes haddini bilmeli, rüzgar ekenin fırtına biçeceğini aklından hiç çıkarmamalıdır. Bu vatan sahipsiz değildir…

313’üne de gönderdik

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Hürriyet’in sorusu üzerine,şunları söyldi: ‘Bu mektubu, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, ordu komutanları ve tüm generallerin yanı sıra devlet protokolüne gönderdik. Ayrıca devlet protokolünde yer alan Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri ile protokole dahil diğer kişilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişiye bu mektubu gönderdik.’ Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’le birlikte 313 general bulunuyor.”

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Varank memleketi Trabzon'da protesto edildi Otel odasında öldürülen doktorun fuhuş pazarlığına kurban gittiği ortaya çıktı Soylu'dan göçmenlerle ilgili ilginç açıklama Saadet Partili Belediye Başkan adayının üstüne ağaç devrildi