Ana Sayfa
26 Ocak 2022 ( 2647 izlenme )
Reklamlar

Doğalgazı kesen İran’ın uçaklarından alınması gereken para alınamıyor. Ali Kıdık büyük skandalı ortaya çıkardı

İran’ın Türkiye’ye verdiği doğalgazı kesmesi kararıyla sanayici zor günler geçirirken İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık, büyük skandalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıkardı.

Kıdık, “İran doğalgazı kesti. Sanayici zorda. Peki Türkiye ne yapıyor. Hadi buyurun. İran uçakları Türkiye üzerinden vızır vızır uçuyor ama 1 Euro üst geçit parası ödemiyor. Türkiye'nin milyonlarca Avro ödeme alması gerekirken alamıyor. Hadi buyurun İran uçaklarına hava sahasını kapatın” ifadelerini kullandı.


NE OLMUŞTU?

Türkiye, İran’dan gelen doğalgazda yaşanan kesinti yüzünden büyük bir problemle karşı karşıya. Doğalgaz tedarikinde yaşanan bu sıkıntının yansımaları ise ilk olarak ağır sanayide kendini gösteriyor.

Zira Türkiye, bu süreçte elindeki gazı daha dengeli dağıtabilmek için öncelikle gaz talebinin en yüksek olduğu sanayi bölgelerinde kullanılan doğalgazı yüzde 40 kısıtlama kararı aldı.

Ayrıca sanayi kuruluşlarında 3 günlük elektrik kesintisi uygulanacağı duyuruldu. Sanayiciler bu durumun planlanan üretim süreçlerini bozacağını belirtirken enerji uzmanları ise kesintilerin uzama ihtimalinin bulunduğunu ve havaların soğuk gitmesinin bu sıkıntıyı büyüteceğini belirtiyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AK Parti'de 3 ilçe başkanı görevlerinden istifa etti 2021 bütçesi vatandaşa ceza ve vergi yağdıracak Dünya şokta! Trump’ın diploması sahte çıktı Gökyüzünden gelecek Türkiye kabusu yaşayacak. Bir bu eksikti