Dolar rekor üstüne rekor kırarken Erdoğan'ın yıllar önceki dolar yorumu gündeme geldi

187 izlenme 23 Ekim 2021
Reklamlar
Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapmasının ardından dolar 9,66 seviyesine çıkarak rekor kırarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1992 yılında yaptığı dolar yorumu gündem oldu.

Merkez Bankası'nın 200 baz puan indirim yaparak politika faizini enflasyonun altında bir seviye olan yüzde 16'ya çekmesi, TL'de değer kaybını hızlandırdı.

Doların 9,66 seviyesine yükselmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1992 yılındaki açıklamalarını yeniden akıllara getirdi.

Merkez Bankası'nın siyasi iktidarın etkisiyle kararlar aldığı iddia edilirken faiz indirimi kararının ardından dolar hızlı bir yükselişle 9.60 lira seviyesinde işlem görüyor.

Gelişmeler akıllara Erdoğan'ın 1992 yılında 32. Gün programında yaptığı açıklamayı getirdi.

Erdoğan'ın 1992 yılında konuk olduğu Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün programındaki ifadeleri şöyle olmuştu:

"Bu ülkeyi asırlar gerisine götürdüler. İşte bunun ekonomik ispatı: Sene 1924, 1 dolar 90 kuruş. Sene 1992, 1 dolar şu anda 8 bin 200 Türk lirası.

Bugüne kadar biz yönetmedik bu ülkeyi bunlar yönetti. Türkiye'miz bir borç ülkesi. Hala kendi bağımsızlığımızı kazanmış değiliz."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul seçimlerine damga vurmuştu! AK Partili Yavuz'dan sert açıklama: İspat ederlerse istifa edeceğim Bir parti daha Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı Trafikten men edilen araçla ehliyetsiz yakalan avukat polisleri tehdit etti.. MHP'de Sinan Ateş istifası