Ana Sayfa
15 Haziran 2022 ( 2071 izlenme )
Reklamlar

Ekonomist İbrahim Kahveci'den muhalefete flaş uyarı. "Sakın ama sakın erken seçim istemeyin"

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, 'erken seçim' konusunda flaş uyarılarda bulundu. Kahveci, 'Sakın ama sakın erken seçim istemeyin. Bırakın seçimler zamanında yapılsın.' diyerek uyardı.

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, erken seçim istenilmemesi gerektiğini köşesinde yazdı. 

Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, erken seçim istenilmemesi gerektiğini, iktidarın mevcut ekonomik tabloya rağmen ekonominin hâlâ "iyi olduğunu" söylediğini ve bir kesimin buna inandığını söyledi.

"ÜLKENİN KREDİ NOTLARI ÇÖP SEVİYESİNDE"

Kahveci'nin yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Sakın ama sakın erken seçim istemeyin. Bırakın seçimler zamanında yapılsın. Neden mi? Mevcut yönetimin sözleri ile icraatlarının ne kadar ters ve temelsiz olduğunu toplumun daha iyi anlaması için. Bugün bile hâlâ ekonomide çok iyiyiz, az kaldı uçmaya laflarına inanan bir kesim var da ondan." dedi.

Kahveci, "Oysa resmen batıyoruz. Ama bunu bizlerişi bilenler biliyor. Mesela Bakan Nebati 'Dünya bize gıpta ile bakıyor' diyor ya. İşte sadece bu sözün herhangi bir göstergesi var mı? Ülkenin kredi notları çöp seviyesinde... Ülkenin risk primi zirvelerde... Nasıl bir gıptaymış bu?" ifadesini kullandı. 

Ekonomi politikasının yıkımının gittikçe ağırlaşacağını belirten Kahveci, "Yanlışların faturası henüz tam gelmedi. Hatta felaketin büyük kısmı hala heybede... Bekleyelim o yıkımla yanlış yapanlar yüzleşsin. Ne zamana kadar mı? Bu toplum yanlışları yuhalayana kadar. Kimseye yanlış konuşma fırsatı ve imkanı vermeyene kadar. Kısaca biraz daha uyanana kadar..." ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'En son ne zaman et yediniz?' sorusana verilen cevap ağlattı. Herkes oyuna sahip çıksın Sinan Çetin'in her yerden sildirmeye çalıştığı video CHP kongresinde ‘cinsiyetçi söylem’ ortalığı karıştırdı Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi