Ana Sayfa
21 Ocak 2022 ( 1919 izlenme )
Reklamlar

Ekonomist Selçuk Geçer'den belgeli dolar açıklaması

Ekonomist Selçuk Geçer'in 'geçen sene dolar 12 olacak dediğimde bana yalancı diyenlere...' paylaşımı dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Erdoğan'ın Arnavutluk ziyareti sonrası yeni ekonomi programıyla ilgili 'Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak inşallah. 2023’e de zaten böyle gireceğiz. Bu enflasyonun da düşüşünü getirir, enflasyon düşecek.' açıklamasının ardından dün Merkez Bankası faiz kararını sabit tuttu.

20 Aralık gecesi 17'leri gören, son dönemde 1314 lira arasında seyreden dolar/TL faiz kararının ardından 13,30'un altına kadar geriledi. Daha sonra kur yeniden 13,50'nin altında dengelendi. Kur haftanın son işlem gününde bu seviyelerde seyrediyor. 

AKP döneminde, özel şirketler, büyük oranda el değiştirmiş, yabacı şirketler Türkiye pazarını ele geçirmiş bulunuyor. Tank Palet fabrikasının Katarlılara satılmasının ardından doların düşmesiyle BAE ile yapılan pazarlıklar sonrası nelerin satıldığı da en çok merak edilen konu.

SELÇUK GEÇER: "SAYFA YETMEDİ..."

Ekonomist Selçuk Geçer 'daha çok var ama sayfa yetmedi' diyerek AKP iktidarı döneminde yabancılara satılan firma listesini paylaştı.

Geçer paylaşımına 'geçen sene DOLAR 12 olacak dediğimde bana yalancı diyenlere.... Dolar kaç oldu bir söyler misiniz?' notunu da düştü.

'Dolar yıl sonu 26 TL'

Geçer dün Halktv'de yaptığı açıklamada da 'Dolar yıl sonu 26 TL olacak diye öngörüyorum' demişti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Süleyman Soylu’nun bir yerden daha ekibi tasfiye ediliyor. Ali Yerlikaya düğmeye bastı 'Daha Büyük Depremler Geliyor...' Fenerbahçe susmuyor hedefte yine damat var Erdoğan'ı peygambere benzeten AKP'li vekilden yine skandal sözler