Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 1390 izlenme )
Reklamlar

Emekli ve memurların zamlı maaşlarını alacağı tarih belli oldu

Art arda gelen zamlarla eriyen memurlar, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklilerinin zamlı maaşlarının ne zaman yatacağı belli oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "faiz neden, enflasyon" sonuçtur ekonomi modelini Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararlarıyla uygulamaya başlamasının ardından döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmalar enflasyon olarak çalışan ve emeklilerin hayatına yansıdı. 

Art arda gelen zamlarla maaşlar ceplere girmeden eridi. 
 
ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Emekli ve çalışanların zamlı maaşların yatırılacağı tarih netleşti.

Memurlar, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaş, aylık ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Memur emeklileri de ilave yüzde 2.5'luk zamdan yararlanacak.  

SSK emeklilerine zamlı maaşları 1726 Ocak tarihleri arasında, BağKur emeklilerine de 2528 Ocak tarihleri arasında ödenecek.

Gazete Duvar'ın haberine göre; 1 Ocak itibariyle emekli maaşlarının ödeme günlerinin cumartesi ve pazar günü ile resmi tatil günlerine rastlaması halinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

Maaş, ödeme gününde yani zamanında ödenecek, böylece tatil günlerinde de artık ödeme yapılacak. Bu durumda özellikle bayramlarda maaşların öne çekilmesi uygulaması rafa kaldırılabilecek.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Athena solisti Gökhan Özoğuz zamlara isyan etti: 17 liraydı 40 liraya çıkmış 'Usta çırak ilişkisinde bugün' diyerek duyurdu... Mahkemeden Hamza Yerlikaya'nın diploması hakkında karar Kabine Değişiyor! Binali Yıldırım Geri Dönüyor... Ünlü ekonomist kapkara haberi verdi: Türkiye'nin tek bir şansı kaldı