Ana Sayfa
26 Ocak 2022 ( 2088 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan'dan geri adım: Hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezen Aksu'yla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Erdoğan, "dillerini koparırız" açıklamasının muhatabını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Büyük Çamlıca Camisi'nde namaz sonrası cemaate hitap eden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu’nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen ''Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleriyle ilgili konuşmuştu.

Mihrapta konuşan Erdoğan, “Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir.'' ifadelerini kullanmıştı.

“HİTABIMIN MUHATABI SEZEN AKSU DEĞİLDİR"

Son olarak NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Sezen Aksu tartışmalarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir" dedi.

Erdoğan’ın açıklaması şu şekiilde:

"BİRLİKTE YAŞAMAMIZIN TEMİNATI"

"Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir. Ama diğer taraftan ben ülkenin cumhurbaşkanı olarak insanımızın, hangi inançtan olursa olsun, kutsalına laf edilmesine müsaade etmem.

Burada sadece Hz. Adem sav. ile Havva validemiz değil, aynı zamanda Meryem validemize de burada hakaret var. Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına değil, kutsallarına karşı hakaretine dönük bir tavır olarak ifade ettim. Biz kutsallarımızı korumak için de kanun mu çıkaracağız?

Özgürlüğün sınırları hakaret, rencide etmek veya kutsallara kötü sıfatlar yakıştırmak değildir. Dinimiz tüm peygamberlere kendi peygamberimize olduğu kadar saygı ve hürmeti emrediyor. Kimse toplumumuzu kutuplaştırmaya, özellikle de bütün bu konulara yönelik görmezlikten gelmemizi beklememeli. Cumhurbaşkanı olarak bu hassasiyetim hiç isim zikretmeden ortaya koyduğum bir ilkenin kabulüdür.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"AKP ve MHP yüzde 50'den çok uzak" Sedat Peker bu sefer Demirören'e mesaj gönderdi Balıkesir için korkutan uyarı: 2000 yıldır kırılmayan fay segmenti her an kırılabilir Ali Koç 'Atatürk yoksa biz de yokuz' diyerek toplantıyı terk etti