Erdoğan gazetecilerin sorularını kağıttan cevapladı. Kılıçdaroğlu basına seslendi promptersiz cevap vereceğim

175 izlenme 17 Ekim 2021
Reklamlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularına kağıt üzerinden cevap verirken, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi havalimanında soruları yanıtladı. Erdoğan’ın sorulara önündeki kağıtlara bakarak cevap vermesi soruların daha önceden hazırlandığı iddialarını güçlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun bürokrat ve memurlara yönelik açıklamalarına yüksek perdeden cevap veren Erdoğan, “Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin. Kılıçdaroğlu'nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi, siyasi garabetini bir kenara bıraktım, aynı zamanda açıkça bir suçtur.” ifadelerini kullandı.

“Hayır. Kılıçdaroğlu'nun milletimizi ilk tehdidi de bu değildir.” diyen Cumhurbaşkanı, sözlerine şöyle devam etti:

“Hakimlerden başladı, polislere kadar pek çok kamu görevlisine tehditler savurdu. Şimdi bir de tarih veriyor. 'Pazartesiden itibaren bu ülkede memurların vay haline.' Hadi bakalım, göreceğiz. Ne yapacağını göreceğiz. Bu ülkede memurunun haklarını savunan iktidar vardır.”

SORULARA ÖNÜNDEKİ KAĞITLARA BAKARA YANIT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazetecilerin sorduğu sorulara önündeki kağıtlar üzerinden cevap vermesi dikkat etti.

Canlı yayına yansıyan görüntülerde Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na ilişkin soruya ara ara önündeki kağıtlardan okuyarak cevap verdiği görüldü.

Görüntüler, gazetecilerin sorduğu soruların daha önceden hazırlandığı iddialarını güçlendirdi.

KILIÇDAROĞLU: “SORU SORAMIYORLAR”

Öte yandan aynı dakikalarda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gazetecilerin Erdoğan’a soru soramadığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Soru sordurtmuyorlar… Şimdi ben burada oturacağım sizlere cevap vereceğim. Promptersiz… İçimden geldiği gibi sorularınıza cevap vereceğim çünkü cevap veremeyeceğimiz hiçbir şeyimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

​Avrasya Araştırma Başkanı Özkiraz Muharrem İnce'nin Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki iddialarına böyle yanıt verdi Koronada Vefat Edenlerin Gerçek Sayısı 5 Bin Ve... Erdoğan sadece bir liderin geçmiş olsun mesajına teşekkür etmedi ATA İttifakı'nın ortağı Adalet Partisi, 2. tur için tarafını seçti: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz