Erdoğan'ın Suriyeli çarkı... İşte AKP MYK toplantısında konuşulanlar

4309 izlenme 04 Eylül 2021
Reklamlar
Erdoğan'ın AKP MYK'da, Suriyeli ve Afgan göçmenlerin geri gönderilmesi için talimat verdiği iddia edildi. Erdoğan 2 sene önce 10 Aralık 2019'da, "110 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik. Diğerleri için de vatandaşlık sürecini daha da artırma konumundayız" demişti.

AKP'ye yakın medya bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AKP  Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını yazdı.

AKP MYK'da muhalefetin Suriyelilere ve Afgan sığınmacılara ilişkin yaptığı eleştirilerin haklı olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan ve AKP, muhalefetin 'gönderilsinler' politikasına yakın değerlendirmeler yapıldı.

AKP'ye yakın medyada Erdoğan'ın toplantıda, "300 bin Afgan göçmen geldi. Bunların 150 bini de kayıtlı. Hepsini geri göndereceğiz. Sınırlarımızdaki duvar örme işlemi bitmek üzere. Bizim göçmen politikamız net. Türkiye daha fazla göçmen kabul edemez. Son olarak 91 bin Afgan göçmen gönderdik" dediği belirtildi.

Türkiye’de gettolaşan Suriyeli göçmenlerle ilgili konunun da gündeme geldiği toplantıda Suriyeli mültecilerin de kamplara ya da sınır ötesinde kurulan yeni yerleşim yerlerine gönderilmesi konusunda değerlendirmeler yapıldı. Ankara’da bulunan Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderilmesine yönelik alınan kararın bu konuyla ilgili önümüzdeki dönemlerde atılacak adımın başlangıcı olduğu aktarıldı.

ERDOĞAN'IN 2019 YILINDAKİ SÖZLERİ TEKRAR GÜNDEM OLDU

Erdoğan 10 Aralık 2019 yılında yaptığı açıklamada, 'Bay Kemal rahatsız olur' diyerek Suriyelilere vatandaşlık vermeye devam edeceklerini vurgulamıştı. Erdoğan'ın aradan 2 sene geçtikten sonra Suriyelileri gönderme kararı alması dikkat çekti. 

"BU İNSANLAR ÜLKEMDE KAÇAK KÖÇEK YAŞAMASIN"

Erdoğan o konuşmasında, "110 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik. Diğerleri için de vatandaşlık sürecini daha da artırma konumundayız. Çünkü bu insanlar ülkemde kaçak köçek yaşamasın. Her hangi bir kurumda,kuruluşta rahatlıkla işini bulsun, çalışsın. Ha tabi buna bay Kemal rahatsız olur!" ifadelerini kullanmıştı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Can Ataklı Saray'ın içindekilerin planını açıkladı Bakanlık geri adım attı. Kararını geri çekti Market devi iflas etti Haluk Levent bu kez kendisi için yardım istedi: Vücuduma yayılmadan...