Erdoğan'ın yakın akrabasından Sedat Peker'e sürpriz destek...

1180 izlenme 01 Temmuz 2021
Reklamlar
Erdoğan'ın yakın akrabası Yahya Birinci, Erdoğan'ı eleştirdi, 'Reis' şarkısı ile Sedat Peker'e destek çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kardeş'i Mustafa Erdoğan'ın kayın biraderi Yahya Birinci sosyal medya canlı yayınında AKP'yi topa tuttu.

İsmail Türüt'ün suç örgütü lideri Sedat Peker'e yazdığı 'Reis' şarkısını söyleyen Birinci, "Bu ülkede siyasette namus kalmamış. Gelip beni alsın o namussuzlar. Hadi gelsin alsınlar konuşalım. Arık boğazımıza geldi. Bana neden dokunmuyorlar? Patlayacak işleri diye... Allahınız, kitabınız yok mu sizin? Bizi idam edecek haliniz yok" diyerek isyan etti.

Bir kullanıcısının, "Recep Tayyip Erdoğan seni aldırır" demesine Birinci, "İnşallah aldırır. Zaten beni aldırmasını bekliyorum. Çünkü yanındakiler ihanetçi kardeşim. Mektup verdim ulaştırmadılar, belgeler bende sabit. Seçim zamanı sesleri çıkar, çıkarsa tabi. O zamana kadar çoktan sesini kesecekler bu gidişle." cevabını verdi.

Birinci, konuyu anlayamadıklarını söyleyen kullanıcılara da, "Adalette çete var dostum konu bu" dedi.

Bir takipçisinin, "p.zevenk bile danışmanlık yapıyorsa halimiz bu" demesi üzerine Birinci, "Helal olsun kardeşim. Doğrudur, sen de gündemi takip ediyorsun demektir. Kokain içenler ciplerde... Sarmışlar Reis'in etrafını ya... Bir kişi ne yapacak? Etrafında bir tane namuslu adam kalmadı" yorumununda bulundu.

Sedat Peker'in konuşmasına göndermede bulunan Birinci, "Sayfalarına yazdıklarımı görmüyorlar mı? Görüyorlar... Ama namusları o kadar olduğu için... Hani diyor ya; namusları maaşları kadar olanlar. Aynen öyle bunların namusları maaşları kadar olan namussuzlar." dedi.

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'a da çok ağır sözler söyleyen Birinci, "Ya konuşacaksınız ya hepiniz yargılanacaksınız. Adalet Bakan Yardımcısı Hasan Yılmaz, her şeyi biliyor. O bile birşey yapamıyorsa üstten bir namussuz bu işin peşinde. Aldığınız maaş haram zıkkım olsun. Sizden adalet bekleyen insanlar var. Namussuzsunuz, yurt dışında değilim. Gelin alın beni. Beni de içeri tıkayın da konuşmayım. Sayın Cumhurbaşkanım bunları nasıl buralarda tutuyorsun. Gör bu yanındaki namussuzları. Artık yeter ya... Cenabı Allah bir daha size o koltuklara oturmayı nasip etmesin inşallah" ifadelerini kullandı.

AKP'li siyasetçilerin mesajlara tenezzül edip dönmediğini belirten Birinci, "Her gelen vekilin başında kemençe kırmaya söz veriyorum, 200'e kadar yolu var. Söz veriyorum kafalarında kıracağım. Benim kemençelerim de tanesi 50 bin olan kemençelerdir" dedi.

İşte o açıklamaların tamamı:

Birinci'nin konuşmasından satır başları:

Adaletle ilgili çok büyük sıkınlar var. Biz de adalet mağduruyuz. Canımız sıkıltıkça kendimizi kemençeye veriyoruz. Siyasiler bu işe el atmıyorsa ülke bitmiş demektir. Bu kadar net konuşuyorum. Beni izleyen siyasetçilere şunu diyorum; zerre namusunuz varsa şu işe el atın. Bu işe el atmayanların ne olduğu bellidir. 

Biz bile adalet arıyorsak bu ülke bitmiş demektir. Bu kadar büyük siyasetçi tanıdıklarımız var, büyük abilerimiz var. Herkes kimin yakını olduğumu biliyor. Yüzde yüz haklı olduğumuz davada bizim işimize el atılmıyorsa demek ki buna engel olan hainler var. 

Belgeli konuşuyorum, belgesiz konuşsam 100 bin kez almışlardı beni buradan. İhanet Adalet Bakanlığı'ndadır diyorum. Bu kadar ihanet bu ülkeye gerçekten fazla. 

Birileri düğmeye basmış, her tarafı engelleyin milleti de devlete düşman eyleyin. Birilerine sesimiz duyuralım, duyuramıyoruz sesimizi.

Türkücü İsmail Türüt'ün Sedat Peker için yazdığı "Reis" şarkısı:

Reis reis deyiler, tam hemşeri canlısı
Yirminci asrın lider delikanlısı
Haksızları susturur, haklıyı konuşturur
Türkiye'ye yan bakan düşmana kan kusturur
Dinle 'reisim', dinle Türkülerim sanadır
Kapitalisti sevmez, garibandan yanadır
Fakire yardım ettin aç olanı doyurdun
Susmuştu Karadeniz sesimizi duyurdun
Bu reis bizim reis adaleti tertemiz
Bu reisin peşine yürüsün Karadeniz
Karadeniz uşağı hem delidir hem veli
Kendi 'ondörtlü' taşır anası 'barabelli'


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin en ünlü otobüs firması Kâmil Koç satıldı... TÜGVA'nın yalanında yeni perde... Türkiye'nin 66 yıllık gıda devi iflas etti. 30 ülkeye 150'yi aşkın ürün ihraç ediyordu Kızılay’ın dağıttığı çayı eline alanlar "bu kadar da olmaz" dedi