'Erdoğan Savunma Sanayisini Ele Geçiriyor'

3135 izlenme 04 Aralık 2019
Reklamlar
CHP lideri KılıçdaroğluErdoğan ailesinin Man Adası’ndaki kumpas dolayısıyla 5 kuruş vergi ödemediğini söyledi. Kılıçdaroğlu 'Erdoğan ailesi Türk savunma sanayisini ele geçirmeye çalışıyor' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ailesi Man Adası'ndaki kumpas dolayısıyla 5 kuruş vergi ödemiyor. Ben bunları söyleyince 'yeniden tazminat davası açacağız' diyorlar. Açmazsanız namertsiniz. Ben bütün davaları kazanacağım" dedi.

Geçen salı günü Erdoğan’ın Man Adası konusunu hatırlatarak “Man Adası konusunda Kılıçdaroğlu mahkemeye gitti ve tazminata mahkum oldu” dediğini belirten Kılıçdaroğlu “Yine söylüyorum, kullandığım tüm belgeler yüzde yüz doğrudur. Zaten kimse de bunları yalanlamadı. Erdoğan'a teşekkür ediyorum tekrar bu konuyu gündeme getirdiği için” diye konuştu.

Man Adası'nda 1 sterlinlik bir şirketin kurulduğunu ve ilgili bankanın dekontlarını okuyarak, swift kayıtlarını açıklayarak olayın detaylarını kamuoyuna duyurduklarını ve savcıya teslim ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu "Belgelerin tamamı doğru. ‘İspat edersen Cumhurbaşkanlığını bırakırım' diyordu. Bırakamıyor, 'dava açacağım' dedi. Dava açtı, davanın düştüğü mahkemenin hakimlerini değiştirdi. Namuslu, dürüst hakimleri görevden aldı, yerine militan hakimleri koydu” dedi.

Kılıçdaroğlu "Senin ailenin 15 milyar dolarlık gelir elde etmesini sağlayan bu şirket hangi şirket? Bu dümeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vergi ödememek için Man Adası'nda uyduruk bir şirket kuruldu. Esnaf, çiftçi vergi ödüyor. Erdoğan ailesi Man Adası'ndaki kumpas dolayısıyla 5 kuruş vergi ödemiyor. Ben bunları söyleyince 'yeniden tazminat davası açacağız' diyorlar. Açmazsanız namertsiniz. Ben bütün davaları kazanacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

- "15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri için 309 milyon lira para topladılar. Paranın nereye gittiği belli değil. Hâlâ açıklayamadılar. Bu para nereye gitti? Beşiktaş patlamasında hayatını kaybeden 46 şehidimiz için de 52 milyon TL bağış topladılar. Bu para nereye gitti? Ben bunları soracağım kardeşim."
- "Çocuğunu terör saldırısında kaybetmiş aileye bağlanan aylık ise 121 lira 96 kuruş. Sizde hiç vicdan yok mu, sizde hiç ahlak yok mu?"
- "Aile boyu malı götürüyorlar. Açlık, yoksulluk, sefalet nedir bilmiyorlar. Diyorlar ki bunu sorma. Ben sorunca kızıyorlar."

'ETHEM SANCAK ÇANTACIDIR. TALİP ÖZTÜRK KİM?'

- "Tank Palet Fabrikası'nı da sormuştum. 20 milyon dolar. Bunu da Katar'a ve Erdoğan'ın akrabalarına verdiler. Kim bu Talip Öztürk? Cevap versene. Ethem Sancak çantacıdır. Tank Palet Fabrikası’nda esas iş Talip Öztürk’te. Siyaseti zenginleşme aracı olarak görenlere ihtiyacımız yok." 

- "Erdoğan ailesi Türk savunma sanayisini ele geçirmeye çalışıyor. Siyasetçi halka değil de ailesine hizmet ediyorsa, devletin en büyük fabrikalarını kendi ailesine beş kuruş para almadan veriyorsa bunun adı peşkeş çekmektir."

yuzdeyuzhaber

Bunlar da İlginizi Çekebilir

BBP’li Kaya: Her türlü hırsızlığa rağmen Cumhur İttifakı’nda yer alıyoruz Komünist Başkan rotasını İstanbul’a çevirdi. İki ilçe için ismi geçiyor AKP’ye yakın müteahhitler Erdoğan’a seslendi: “Batıyoruz efendim!” Yılmaz Özdil hem Kılıçdaroğlu’na hem de gazetesi Sözcü’ye çattı