Ana Sayfa
07 Haziran 2020 ( 803 izlenme )
Reklamlar

Ertuğrul Gazi yerine Engin Altan Düzyatan'ın büstünü diktiler

AKP’li Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin meydanındaki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na Türk ve İslam tarihine damga vurmuş kişilerin büstünü yerleştirirken Ertuğrul Gazi’nin büstünün Engin Altan Düzyatan’a benzemesi dikkat çekti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Türk büyüğü olarak Ertuğrul Gazi’nin büstünü dikti. Ancak büstün Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi’yi canlandıran Engin Altan Düzyatan’a benzerliği dikkat çekti.

ENGİN ALTAN DÜZYATAN’A BENZİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na Türk ve İslam tarihine damga vurmuş isimlerin büstlerini yerleştirdiğini iddia etti. Meydanda bulunan 20 büste bakıldığında ise içlerinden birisi dikkat çekiyordu. Ertuğrul Gazi’ye ait olduğu iddia edilen büst, Diriliş Ertuğrul dizisnde başrol olan Engin Altan Düzyatan’a fazlasıyla benziyordu.

“BİR MİLLET KENDİ MİLLİ DEĞERİNE SAHİP ÇIKMALI”

Sözcü’nün haberine göre, sanatçı Ömer Gençtürk tarafından bronz ve bazalt taşından yapılan 20 büst, 4 Haziran günü belediye binası önünde bulunan meydana yerleştirilirken, açılışta açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler bir milletin kendi tarihini ve büyüklerini her zaman yad etmesi gerektiğini belirterek “Bu çalışmayla tarihimizi ve değerlerimizi vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ORDU BELEDİYESİ: BİZİ DE RAHATSIZ ETTİ

Ordu Belediyesi konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Konu ile ilgili ihmali bulunan sorumlular hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Gösterilen hassasiyetten dolayı tüm kamuoyuna teşekkür ediyoruz. ‘Türk Tarihinin Önemli Şahsiyetlerini Anma Projesi’ kapsamında yaptırdığımız büstlerden ‘Ertuğrul Gazi’ büstünün, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzetilerek tasvir edilmesi bizleri de rahatsız etmiş ve aynı gün söz konusu büst kaldırılmıştır.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bursa Kestel'de çocuklara bakarak mastürbasyon yapan bir kişi böyle görüntülendi "Önceden hazırlanmış mizansen gibi" 15 yıl önce bugün Tayyip Erdoğan ''Ananı da al git'' demişti. O çiftçinin dünyası başına yıkıldı Kuyruğun başı var sonu yok! Kırmızı ete 130 liralık indirimi duyan dükkana akın etti