Ana Sayfa
11 Nisan 2020 ( 1033 izlenme )
Reklamlar

Evlere sosyal yardım dağıtan bekçide korona virüs çıktı

İstanbul’un Kağıthane ilçesinde evlere sosyal yardımları dağıtmakla görevli bir bekçide korona virüs çıktı. Bekçi ile birlikte yardımları dağıtmakta görevlendirilen iki personelin karantinaya alındığı öğrenildi.

İstanbul’da ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine sosyal yardımların ulaşmasında yardımcı olan bir bekçiye yapılan korona virüs testi pozitif çıktı. Yapılan açıklamada bekçi ile birlikte yardımları götüren iki PTT çalışanının karantinada olduğu belirtildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre İstanbul Kağıthane’de, kapı kapı dolaşarak sosyal yardım dağıtan PTT çalışanlarına eşlik eden bir mahalle bekçisinin Koronavirüs testi pozitif çıktı. PTT Kağıthane Merkez Müdürlüğü’nden PTT İstanbul Başmüdürlüğü'ne 6 Nisan tarihinde gönderilen yazıda, “Merkezimize dağıtımı yapılmaya başlanan sosyal yardım ödemelerine ilişkin olarak merkezimizde görevlendirilen bekçilerden birinde Koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığı bildirilmiştir” denildi.

Gönderilen yazıda, “Söz konusu bekçi ile birlikte dağıtıma giden merkezimizden iki personel tedbir amaçlı olarak dinlenmelerinin daha doğru olacağı kanaatiyle evlerine gönderilmişlerdir” ifadeleri yer aldı.

İKİ PTT ÇALIŞANI KARANTİNADA
 
Haber Sen 5’nolu Şube Genel Sekreteri Özkan Keser BirGün’e yaptığı açıklamada, “Bu süreçte, sosyal yardım paraları, maaş ödemeleri ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ödemelerinin dağıtımına başladık. Bizim dağıtıcı arkadaşlarımıza kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen bekçi ve polisler de eşlik ediyor. Kağıthane Posta Dağıtım Merkezi Müdürlüğü’nde görevlendirilen bir mahalle bekçisinin koronavirüs testi geçtiğimiz pazartesi günü pozitif çıktı. Bekçiyle beraber kapı kapı dolaşan iki dağıtıcı arkadaşımızın testleri negatif çıktı ama evde karantinada kalmalarını istendi” diye konuştu.

ÇOK SAYIDA PTT ÇALIŞANI TEST SONUCUNU BEKLİYOR

“Son 10 günde çok sayıda arkadaşımızın Koronavirüs test sonucu pozitif çıktı, çok sayıda arkadaşımız da test sonucu bekliyor” diyen Özkan Keser şunları söyledi:

“Görevlendirilen bekçi ve polisler, bizim merkezimize giriyor, birçok kişiyle irtibat kuruyor, tuvaletleri kullanıyor veya en basit örnek olarak kapı kollarına dokunuyor. Testi pozitif çıkan bekçiyle birlikte arkadaşlarımız kapı kapı dolaştı, fotoğraflar çekildi ve bu fotoğraflar basına servis edildi. 

Büyük ihtimalle pazartesi veya salı günü yeniden iki buçuk milyon kişiye yardım ödemesine başlanacak. Yeniden bekçiler, polisler yardıma gelecek ve yine bu tür bir olay yaşama ihtimalimiz var. Vakalarımız artıyor, hatta bugün bile sokağa çıkma yasağı olması rağmen PTT emekçileri çalışıyor. Genel bir yasak durumunda da bizim çalışmaya devam edeceğimiz de belli."

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Araç sahipleri dikkat. Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı Vatandaşa yine kötü haber... "Bir dizi zam geliyor" Tanju Özcan CHP’den ihraç edilirse ne yapacağını açıkladı Başsavcılıktan İmamoğlu açıklaması: Talimat verildi!