Ana Sayfa
03 Ocak 2024 ( 808 izlenme )
Reklamlar

Fatih Altaylı'ya 7 ay hapis cezası

Gazeteci Fatih Altaylı Galatasaray tribün oluşumu ultrAslan lideri Sabahattin Şirin’e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay hapisle cezalandırıldı.

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi, gazeteci Fatih Altaylı'yı Galatasaray tribün oluşumu ultrAslan lideri Sabahattin Şirin’e hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay hapisle cezalandırdı.

T24'ün aktardığı habere göre mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması talebini de reddetti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne (İstinaf Mahkemesi) gönderilen karar onanırsa Altaylı hakkındaki 7 ay hapis cezası kesinleşecek.

Söz konusu hapis cezası, İstanbul Başsavcılığı’nın Altaylı hakkında 27 Nisan 2022’de hazırladığı iddianame uyarınca verildi. İddianamede, Altaylı’nın o dönem Habertürk’te çalıştığı, 1 Ağustos 2019’da, katıldığı televizyon programında, Galatasaray taraftar grubunun lideri Muzaffer Şirin için, “ultrAslan dediğin ilk yıllardaki taraftar grubu olsa sorun değil. Ama artık tarikat liderleri ile takılan karanlık tiplerin yanında gezen garip bir oluşum haline geldi. En azından yöneticileri öyle” şeklinde açıklamalar yaptığı belirtildi.

İddianamede, Altaylı’nın 8 Mayıs 2020 tarihli köşe yazısında yine Şirin için, “ultrAslan’ın yöneticisi olduğu söylenen biri var. Mafya bozuntuları ile birlikte gezip, tarikat reislerinin elini öpmekle bilinirdi hep… Tam bir Nazi artığı kafa. Cahilin bilmediği şu ki, Türkler, yani biz, 1930’ların sonunda, 1940’larda da Almanya’dan kaçan Yahudiler’e kucak açmışız. Türkler için 1492 ile 1942 arasında bir fark yok. Ama cahil işte. Ama beni deli eden bu kafadaki bir adamın Galatarasay taraftar grubunun önderi gibi ortalıkta dolaşması” dediği kaydedildi.

İddianamede, Altaylı’nın aynı kişi için, 28 Mayıs 2020 tarihinde, “Havlayanlara Türkçe yanıt veriyorum; kendisi mafya bozuntusu, tarikat artığı, Beşiktaş tribünlerindeydi. Rantın daha fazla olduğunu görünce Galatasaray’a geçti… Sağına mafyayı, soluna tarikatları oturtan bir sabıkalı bu taraftar grubunun sözde lideri oldu… Benim 45 senem o tribünde geçti. Mafya bozuntusu o tribün liderleri o zaman Galatasaray’da yoktu” ifadelerini kullandığı belirtildi.

28 Nisan 2021’de de “Bunlar serseri grubu. Taraftarları kast etmiyorum. Bunun başındakileri kast ediyorum. Siz kimsiniz ulan serseriler” şeklinde ifadeler kullandığı ifade edildi.

“SUÇ İŞLEMEDİM”

Altaylı, mahkemedeki savunmasında da şunları kaydetti:

“Yazımın tamamı incelendiğinde hakaret etmediğim anlaşılacaktır. Ben kendisini Sabahattin adıyla bilirdim. Bahse konu yazıların sebebi, taraftar liderliğine yakışmayacak tutum ve davranışları görmem sebebiyledir. Ben kendisinin sosyal medya hesaplarında şu anda kaçak durumda olan suç örgütü yöneticiliği ile yargılanan Sedat Peker ile çekilmiş fotoğraflarını görmemden ve yine tarikat liderleri ile çekilmiş fotoğraflarını görmemden dolayı, bu görüntüleri sporla bağdaştıramadığımdan dolayı, eleştirmek için bu yazıları yazdım. Maksadım, sporla bu konuların bir araya gelmesini eleştirmekti. Beraatimi talep ederim.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

SARAY'IN DARBE PANİĞİ BAKIN NEDEN? 'Soytarıya Bak Ya' Cemal Enginyurt'tan Abdurrahman Uzun'a Zehir Zemberek Sözler! Ankara Baronları! Lüks villasa silah sesleri