Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 3668 izlenme )
Reklamlar

Fatih Portakal İstanbul’a kayyım atanması halinde neler olacağını tek tek anlattı

Gazeteci Fatih Portakal, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 'terör'le ilgili özel teftiş başlattığını duyurmasıyla ilgili olarak, olası bir kayyum atanması yorumlarına "İstanbul’a kayyım atanması kayyım atanan diğer yerlere benzemez." diyerek görüş bildirerek kayyım atanması durumunda neler olacağını yazdı.

Fatih Portakal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "İBB’deki terör iddiası teftişi kime zarar verir? Anketler aşağı ivmeli Erdoğan ve Cumhur ittifakı gösteriyor. Bir de Peker’in iddialarıyla güven bunalımı yaşayan Soylu var. AKP’nin stratejisi arasında hele kayyım atanması düşünülüyorsa iş daha da kontrolden çıkar.”

Portakal şöyle devam etti “İstanbul’a kayyım atanması kayyım atanan diğer yerlere benzemez. Orası İstanbul. İmamoğlu’nun popülaritesini arttırır. Erken seçimi hızlandırır. Millet ittifakının seçmenini her yerde kenetler. Apolitikleri politize eder. Kararsızların kararını dahi etkiler.

Adalete artan güvensizlikle birlikte ekonomik buhranın yanında bir de büyük siyasi ve toplumsal kriz yaşanır ki, Erdoğan’ın en son isteyeceği durumdur diye düşünüyorum. Tabi normal şartlarda 1,5 yıl sonra seçim olacaksa!”

Fatih Portakal “AKP her halde böylesi siyasi hatayı yapacak kadar öngörüsüz değildir. Olacağı kanımca şu: AKP teftişi başlatır, zamana yayar, unutulmaya bırakır. Seçime kadar da açmaz diye düşünüyorum. Aksi durum Soylu Erdoğan’ı yakar, İmamoğlu’nun CB adaylığının önü açılır. Göreceğiz." ifadelerine yer verdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kayseri’de çıplak Mehdi. Görenler şaştı kaldı Cem Küçük'ten 'kaybedeceğiz sinyali Davutoğlu, Erdoğan ve AKP hakkında ilk kez bu kadar sert konuştu Bakanlık geri adım attı. Kararını geri çekti