Ana Sayfa
25 Ekim 2021 ( 504 izlenme )
Reklamlar

Gençlerin çaresizliğini kimse bu kadar net anlatmadı

Ekonomist Cüneyt Toros, dövizin yükselmesiyle değersizleşen Türk Lirası’nın ve vatandaşların alım gücünün her geçen gün düşmesine tepki gösterdi.

Merkez Bankası'nın 200 baz puan indirim yaparak politika faizini enflasyonun altında bir seviye olan yüzde 16'ya çekmesi, TL'de değer kaybını hızlandırdı.

Piyasaların açılmasıyla dolar 9,82 seviyesine çıkarak rekorunu tazeledi. Ekonomistlerin ve dünyaca ünlü bankaların tahminine göre ise dolar yılsonuna varmadan 10 TL seviyesine çıkmış olacak.

“AKŞAM YAT SABAH KALK FAKİRLEŞ”

Türkiye’deki enflasyonun Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine yansımaması ve doların her geçen dakika daha da yükselmesiyle vatandaşların alım gücü düşmeye devam ediyor.

Ekonomist Cüneyt Toros, sosyal medya hesabından enflasyon yüksekliğine ve alım gücüne dikkat çekti. Vatandaşların çok çalışsa da karşılığını alamadığını belirten Toros, “Akşam yat sabah kalk fakirleş” dedi.

Toros, “Gençlerin iş beğenmediğini” iddia edenlere ise tepki gösterdi.

Toros, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

“Çok çalış, karşılığını alırsın argümanı bu ülkede pek geçerli değil. Akşam yat sabah kalk fakirleş. Çalışmaya başla, bir saat sonra yine fakirleş. Sonra da gençler iş beğenmiyor. Ekonominin temeli öngörülebilirlik, güven ve istikrar.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker'in evine yapılan silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı Mete Yarar ve Deniz Zeyrek'in korona virüsü kavgası! Cemal Enginyurt'tan Erdoğan'a olay sözler: Erdoğan ile birlikte olalım, o da bizim... Sedat Peker'den kötü haber