Habertürk canlı yayınında tartışma

1039 izlenme 16 Aralık 2019
Reklamlar
Tank Palet Fabrikası tartışmalarıyla gündeme gelen BMC'nin sahibi AKP'ye yakın iş insanı Ethem Sancak'ın Habertürk canlı yayınına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a, bağırarak konuşmasına izin vermemesi tepkilere neden oldu.

BMC'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, konuk olduğu canlı yayında Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine ilişkin soruları cevaplandırdı.

"İŞÇİLERİN MAAŞINI ASFAT A.Ş. ÖDÜYOR"

Sancak'ın, CHP'yi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözleri üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, canlı yayına telefonla bağlandı.

Yayın esnasında Ethem Sancak'ın, Egin Özkoç'un sözlerini sesini yükselterek kesmesi üzerine ikili arasında polemik yaşandı. Sancak, Özkoç’a birlikte canlı yayın yapmayı önerdi. Özkoç, ise "Sen benim muhatabım değilsin" yanıtı verdi.


 
Öte yandan CHP'li Özkoç, "Ethem Sancak gerçeklerin üzerini kapatamayacak. Tankların parasını ordu ödüyor, Sancak da bundan rant elde ediyor" şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili, tank palet fabrikasında çalışan işçilerin Ethem Sancak’ın söylediğinin aksine TSK’ya bağlı ASFAT A.Ş. tarafından ödendiğini ifade etti. Özkoç'un bu iddialarını yalanlamayan Sancak, "Biz ASFAT A.Ş.’ye ödüyoruz, onlar da işçilere ödüyorlar" yanıtı verdi.

ARAPKİRLİ VE DİDEM ARSLAN ARASINDA POLEMİK

Canlı yayında yaşanan polemik üzerinden programın moderatörü Didem Arslan'ı eleştiren gazeteci Zafer Arapkirli, Twitter hesabı üzerinden, "YAZIKLAR OLSUN @arslandidem Ethem Sancak’ın ve yandaş yalaka bir gazetecinin, Habertürk yayınına cevap için bağlanan CHP Grup Başkanvekilini (bağırarak) susturmalarına izin verdiğin için. Bu yayınınız, TV tarihinin yüz karasıdır. Sana bu işleri böyle mi öğrettik?" ifadelerini kullandı.

Görüntünün olası içeriği: yazı

Arslan, Arapkirli'ye canlı yayından cevap verdi. Zafer Arapkirli'nin paylaşımını okuyan Didem Arslan, şöyle konuştu:

"Birincisi ben bu işi Zafer Arapkirli sizden öğrenmedim. İkincisi korkmuyorum. Üçüncüsü biz Sayın Engin Özkoç'a, Ethem Sancak'la beraber yayın davetinde bulunduk. Sayın Engin Özkoç, Ethem Sancak'la beraber bu yayına katılmayacağını söyledi.


 
Ve bütün cevap hakkını da kullandı. Siz de televizyonculuk yaptınız. Belki biliyorsunuzdur. Tartışma oldu. Tartışma sırasında bazı sözler yarım kalmış olabilir. Ama ben bu işi Zafer Arapkirli sizden öğrenmedim.

Öğrenmek de istemem. Bu ifadelere baktığınızda, bunu da belirteyim yani. Gazeteci adam böyle tweet atmaz. Hangi hıncınız var, bilmiyorum ama... Önce bir oturun külahı önünüze koyun, düşünün. Ondan sonra tweet atın."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Öte yandan Ethem Sancak'ın, CHP'li Özkoç'un sözlerini kesmesi ve konuşturmaması sosyal medyada gündem oldu.

AKP'ye yakın iş insanına binlerce tepki gelirken 'Ethem Sancak' başlığı Twitter Türkiye Gündemi'nde üst sıralara tırmandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gençlik festivalinin yasaklanma nedeni ortaya çıktı. Hep bir ağızla bakın ne söylediler. Z kuşağı kararı verdi Sarayın Danışmanlarına On Binlerce Lira Huzur Hakkı Can Ataklı'dan bomba iddia! Kabineye gece yarısı operasyonu, o bakan eşyalarını topluyor AKP'li milletvekilinden çok çarpıcı açıklama