İlber Ortaylı fena yakalandı. A haber’de başka Halk TV’de başka konuştu

1616 izlenme 12 Mayıs 2022
Reklamlar
A haberde Türkiye’nin sığınmacılara ihtiyacı olduğunu açıklayan tarihçi İlber Ortaylı’nın Halk TV’de ise tam tersi şekilde konuştuğu ortaya çıktı.

Odatv’de yer alan habere göre, Tarihçi İlber Ortaylı A haber’de başka Halk TV’de başka konuştu.

A Haber'de Melih Altınok'un moderatörlüğündeki Sebep Sonuç programına katılan Ortaylı, sığınmacıların çobanlık işleriyle uğraştıklarını ve köylerde bu nedenle istendiklerini dile getirdi.

"Hele Afganları istemeyiz falan. Kim toplayacak senin meyvelerini, koyunlarına kuzularına danalarına kim bakacak, bir insan bir şeyi bilir de konuşur. Bir köylere gidip bakın, bakalım köylüler sizin gibi mi düşünüyor adamlar hakkında." diyen İlber ortaylı, "Suriye devamlı göçmen veren bir yerdir. Osmanlı döneminde de böyledir. Suriye'ye hükmeden 60 yıldır Nusayrilerdir. Bunlar Fransa'da harp okuluna gittiler." dedi.

İlber Ortaylı, sığınmacılarla ilgili "Hepsini atalım diyenler var. Neyi atıyorsun? Bunların içinde Uygur, Afgan var. Türkmen var, Arap var. Sen çıkıp diyorsun ki hepsini atalım." ifadelerini kullandı.

HALK TV'DE FARKLI KONUŞTU

"Sığınmacılar konusunda kontrolü kaçırdık" diyen Ortaylı 1 Mayıs'ta HALK TV'de katıldığı bir programda "Biz şarktan gelenlere mülteci statüsü vermiyoruz. Sığınmacı dediğin bayramda piknik yapar gibi sınırın öbür tarafına gidip gelmez. O zaman orada kal. Sığınmacıya insani yardım dışında bir şey yapılamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP bay Kemal için harekete geçti Fatih Portakal farkla kazanacak adayı açıkladı. Son seçim kulislerini duyurdu AKP ve MHP’den istifa edip İYİ Parti’ye katıldılar Sinan Ateş'in dayısı MHP'den istifa etti: 11 Şubat'a kadar bekleyeceğiz, bir şeyler açıklanmazsa biz anlatacağız