Ana Sayfa
23 Şubat 2020 ( 149 izlenme )
Reklamlar

İran'daki deprem Van'ı vurdu: Hayatını kaybedenler var!

İran'da meydana gelen 5,9 şiddetindeki deprem Van'da da hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken 21 kişi yaralandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. İran'da meydana gelen deprem sonucu Van'da 8 kişi hayatını hayatını kaybetti. Enkaz altında kalanların olduğu belirtildi. 

AFAD'ın aktardığına göre İran'da saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde deprem, yoğun olarak hissedildi. 

Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Deprem, Van'da sınır köylerinde hasara neden oldu. İran sınırında bulunan köylerdeki kerpiç binaların hasar gördüğü belirtildi. AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Enkaz altında kalanlar olduğunu belirtti. Soylu,  “Üçü çocuk olmak üzere yedi vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin” dedi.
 
SAĞLIK BAKANI KOCA: 21 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da şu ifadeleri kullandı: "7 kişinin hayatını kaybettiği depremde 21 vatandaşımız yaralandı. Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan 8 kişinin durumu kritik, diğer yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor."

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "Sınıra yakın mahallelerde bazı kerpiç evlerin hasar gördüğü bilgisi var. Şu ana kadar can kaybımız yok. Bir kişinin yaralandığı bilgisi ulaştı. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk ettik" demişti. 

VAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Deprem sonrası Başkale ilçemizin Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallelerinde hasar meydana gelmiştir. AFAD ve UMKE ekipleri bölgeye sevk edilmiştir" denildi.

"YIKILAN EVLERİMİZ VAR"
 
Depremin hissedildiği Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan Işık, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde şiddetli depremle sarsıldıklarını anlattı. 

Köydeki bazı evlerin deprem nedeniyle yıkıldığını aktaran Işık, şöyle konuştu:

"Köyümüz 80 haneli ve 700 nüfusu var. Bazı evler ve ahırlar yıkıldı. Şu anda enkaz altında kalan kimse yok. Bazı yaralılarımızı ambulanslarla hastaneye gönderdik. Şiddetli bir sarsıntıyla kendimizi dışarı attık. İnsanlar korktuğu için eve giremiyor. Ahırların yıkılması nedeniyle hayvanlarımız telef oldu. Komutanlarımız geldi. Şu anda incelemeler yapılıyor." 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden bilen 'deprem kahini'nden yeni uyarı İran'dan Türkiye'ye geçiyorlar CHP'den doğal gaz akışının kesilmesine ilişkin korkutan uyarı Şenol Babuşcu seçim sonrası gelecek vergileri açıkladı