Ana Sayfa
23 Aralık 2020 ( 3755 izlenme )
Reklamlar

İşaret ettiği yer sallanan Naci Görür'den iki il için korkutan deprem uyarısı

Naci Görür, beklenen Marmara Depremi ile ilgili flaş uyarılar yaptı. Naci Görür, 1999 depremini hatırlatarak, "Bu depremler Marmara'nın kabuğa o kabuğun daha fazla taşıyamayacağı bir stres yükledi. Normalde 200250 senede birikeceği enerjiyi 4550 saniyede buraya enjekte etti. Bundan başka kabuk artık daha fazla dayanacak değil.

Ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara Depremi ile ilgili korkutan açıklamalar yaptı. Naci Görür, 1999 depremi sonrası bölgedeki yer kabuğunda çok fazla enerji biriktiğini belirterek, "Marmara'da depremin eli kulağında" dedi. Görür, 1999'dan itibaren 30 yıl içinde büyük deprem olma olasılığının yüzde 64 olarak hesaplandığını dile getirdi, "Bu çok büyük bir oran" ifadelerini kullandı.

"YER KABUĞUNUN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

"Bu süreç en kritik olan süreç. Türkiye'de başka bir yerde de deprem olabilir ama özellikle benim iki bölge konusunda bir hassasiyet var" diyen Görür'ün olası İstanbul depremi ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

Bunlardan biri İstanbul. İstanbul'un bir aciliyeti var. Bunun da nedeni 1999 depremleri. Bu depremler Marmara'nın kabuğunu daha fazla taşıyamayacağı bir stres yükledi. Normalde 200250 senede birikeceği enerjiyi 4550 saniyede buraya enjekte etti. Böylece kabuk artık daha fazla dayanacak durumda değil. Zaten bunun da hesapları yapıldı. 1999 yılından itibaren onun an olmak kaydıyla, 30 sene bitirme ömrü 64 olarak belirlendi. Bu çok yüksek bir yüzde. Dolayısıyla Marmara'da deprem eli kulağında.
 
"İKİ FAY AYNI ANDA KIRILIRSA 7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLABİLİR"

Görür, Silivri ve Adalar fay kollarından bahsetti. Görür, fayların farklı kırılma olasılığı ve aynı anda kırılma olasılığını değerlendirerek konuştu:

İstanbul'u en az 7.2 bekliyor. Bütün çalışmaları gösteriyor. Yapılan çalışmalarda Marmara'nın iki fay kilitlenmiş vaziyette. Yani enerji biriktiriyor. Burada biriken stres, oradaki kayaların bol bol bir deprem olacak demektir. Bu faylardan biri Yeşilköy ile Silivri açıkları arasında yaklaşık 65 kilometre uzunluğunda olan Kumburgaz fay kolu. Bu fay kırılırsa minimum 7.2 deprem üretecektir. Diğeri ise Adalar'ın kapalı olan günü; yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda, şayet bu kırılırsa en fazla 7 büyüklüğünde deprem üretilir. İkisinin birden kırılma ihtimali da var. İkisi birden aynı anda kırılırsa depremin 7.6'yı bulabilir.

"BU İSTANBUL İÇİN FELAKET ANLAMI TAŞIMAKTADIR"

"1766 yılında bu faylar biri Ağustos, diğeri Mayıs ayında peş peşe kırıldı." diyerek sözlerini sürdüren Naci Görür şöyle konuştu:

Ve İstanbul peş peşe 7'nin üzerinde iki depreme maruz kalmıştır. Bu İstanbul için felaket anlamını pekiştiriyor. Bu işin şakası yok. Bütün çalışmaları işaret etmekte. "

BİR DİĞER TEHLİKELİ İL: ERZİNCAN

Gazeteci Kenan Taş'ın Yotube kanalında değerlendirmelerde bulunan, Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan ve diğer ayrı bir parantez açarak dikkat çekti.

Görür, 1939 Erzincan bölgeye büyük bir stres yüklediğini söyleyerek burada da 7 büyüklüğünde bir deprem beklediğini açıkladı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Motorine bir büyük zam daha geliyor. Zamlar bitti diye düşünme MHP'den Akşener'e tehdit gibi sözler Akaryakıta büyük zam Benzin ve motorine bu gece yarısı da rekor zam geliyor