Ana Sayfa
13 Mayıs 2021 ( 1468 izlenme )
Reklamlar

'İsrail'e En Çok Erdoğan Yardım Edecek'

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in 6 sene önce yaptığı Kudüs açıklamaları İsrail'in Mescidi Aksa saldırıları ile yeniden gündeme oturdu.

Türkiye İsrail'in Mescidi Aksa bahanesiyle Filistinlilere yönelik saldırılarına sert tepki gösterirken Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucularından CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in, 2012 yılında yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi.

Şener, o tarihte CNN Türk'te katıldığı Aykırı Sorular'da yine Filistinİsrail sorunu konusuna değinmiş ve " İsrail Kudüs'ü başkent ilan edecek ve buna en çok Erdoğan yardım edecek. Başkent ilan edildiği gün de en çok o meydan okuyacak." şeklindeki sözlerini dile getirmişti.

Şener, “Bunu yazın bir tarafa. Kudüs’ü Başkent yapacaklar ve İsrail’in Kudüs’ü başkent yapmasına yönelik gelişmeleri ortaya çıkaran, bu yolu açan ve destekleyen sayın Erdoğan’dır. Aynı Erdoğan İsrail Kudüs’ü işgal ettiğinde bağıracaktır, kızacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

[Haber görseli]

ERDOĞAN: KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZ...

Erdoğan, Trump döneminde 'yüzyılın antlaşması' olarak kamuoyuna lanse edilen çalışma için  "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Bu konuyu bugün MGK toplantısında da ele aldık. Kudüs satılık değildir. Kimse 'birşeyler verelim de siz burayı bize bırakın' edepsizliğine de girmesinler.'100 yüzyılın anlaşması' diyorlar. Ne anlaşması ya! Bu bir işgal projesidir. Kudüs satılık değildir. Kimse 'birşeyler verelim de siz burayı bize bırakın' edepsizliğine de girmesinler. Türk Milleti olarak Filistin'e bakışımız, cennetmekan Sultan Abdülhamit Han'ın neyse, bizim de bugün bakışımız odur.'' demişti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gündemi değiştirecek iddia. Berat Albayrak'tan intikam adımı İşte AKP'nin 2002 seçim kaseti. Hepsini bitireceğiz dendi. Hepsi 4 katı arttı Türkiye’nin ‘parsel parsel’ satışını işte böyle anlattı "Topuğunuz kıçınızda Putin'e koşuyorsunuz"