İstanbul'daki gizemli uğultu dün gece yine duyuldu: Deprem habercisi mi?

2382 izlenme 30 Nisan 2020
Reklamlar
Geçtiğimiz günlerde duyulan uğultu sesinin ardından İstanbul'da dün gece de uğultu sesi yine duyuldu. Sosyal medyada hemen 'deprem mi olacak?' yorumları yapılmaya başlarken sesin bir kargo uçağına ait olabileceği belirtildi.

İstanbul'da sahurdan sonra yine farklı semtlerde uğultu sesi duyulduğu konuşulmaya başladı. Dün akşam yoğun bir şekilde dile getirilen iddia sosyal medyayı karıştırdı.

Uzmanlar uğultu sesinin depremden önce yaşanabileceğini belirtirken dün geceki uğultu sesinin ise bir kargo uçağına ait olabileceği belirtildi.

UZMANLAR YANITLADI: "DÜNYA GICIRTIDAN GEÇİLMEZ"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy konuyla ilgili, "Bir ses duyduğumuz muhakkak yani bu bir ses ama bu sesin depreme işaret ettiğini kim söylüyor, nasıl bir şey, bu kayıtlar nereden kaynaklanıyor, kimler kaydetmiş bu konularda bilgiler yok. Sosyal medya maalesef bu tür haberlerin yayılmasında çok olumsuz etkileri de var burada olduğu gibi. Şöyle bir şey eğer depremler bu kadar yaygın ses veriyorsa dünyada her gün binlerce deprem oluyor her gün bakın aylarca demiyorum yılda zaten 1 buçuk milyar deprem oluyor. Yani dünya o zaman gıcırtıdan gürültüden geçilmez. Bu şekildeki bir şeyi depreme yorumlamak çok doğru değil." dedi.

Kaynak: Yeniçağ

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İcralık olan yurttaş sayısı 21 milyon! Depremin yaralarını sarmaya çalışan Ahbap'a siber saldırı. Yurt içinden 400 bin saldırı gerçekleşti Cumhuriyetin mirasını 17 yılda böyle sattılar Sedat Peker tweetlerinde bahsetmişti. İşte Esenyurt’taki sır cinayetin perde arkası