Ana Sayfa
13 Kasım 2020 ( 2280 izlenme )
Reklamlar

İşte Uşşaki Şeyhi Fatih Nurullah'ın İstismar Yazışmaları

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 12 yaşındaki kız çocuğuna istismardan tutuklanan Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah takma adlı Eyüp Fatih Şağban'ın skandal WhatsApp konuşmalarını yazdı. 

Saymaz, müridinin 12 yaşındaki çocuğunu istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan "Uşşaki Tarikatı Lideri’ olduğu iddiasıyla kamuoyunda tanınan “Fatih Nurullah” takma adlı 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban’ın WhatsApp konuşmalarını köşesine taşıdı.

Saymaz, bugünkü köşe yazısında Şağban’ın bugün hakim karşısına çıkacağını hatırlattı ve “Duruşmada, Şağban ile mağdur çocuk Y.A. arasındaki, bugüne dek bilinmeyen WhatsApp yazışmaları mahkemeye sunulacak” dedi.
Saymaz, yazısında bu konuşmaların bir kısmını da paylaştı.

Buna göre 17 Mart tarihli yazışma şu şekilde:

“Şağban: Bir daha sır açma, tamam mı?

Y.A: Tamam

Şağban: Rüyamda nikah görmüştüm dedi.

Y.A: Anladım, teşekkür ederim.

Şağban: Önemli değil, sen iyi ol, yeter

Y.A: Allah razı olsun.

Şağban: Ben senin ismini niye Ayşe koydum. Zuhurat olmasa yanına bile yaklaşmam. Yazışmaların hepsini boşalt e mi.”

Yazışmada Şağban kendini (haşa) Hazreti Muhammed'e, küçük Y.A.'yı da peygamber efendimizin eşi Hazreti Ayşe'ye benzetiyor.

“Zuhurat” ifadesinden kastı da rüya alemi…

FATİH NURULLAH'A EN AZ 10 YIL CEZA

Saymaz yazısında şunları söyledi:

Küçük Y.A.'nın kendisine rüya aleminde nikahlandırıldığını söylüyor. Y.A.'nın avukatı olan Sakarya Baro Başkanı Abdurrahim Burak, yazışmanın bir yıllık geçmişe sahip olduğunu ve bir kısmının Şağban tarafından sildirildiğini öne sürüyor.

Burak, Y.A.'nın yalnızca Sakarya'da değil, İstanbul'da bir dergahta da istismara uğradığını savunuyor. Çocuğun mağdur edildiğinde 12'den küçük olduğunu vurgulayan Burak, cezanın 10 yıldan az olamayacağını söylüyor. Bu arada Şağban'ın avukatları, istismarın kanıtı olan ses kayıtlarının basına yansıması nedeniyle baba F.A.'dan şikayetçi oldu. Baba F.A., gizliliği ihlal suçlamasıyla ifade verdi. F.A., halen tehdit edildikleri söylüyor.
 
Müridinin 12 yaşındaki kızını istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan Uşşaki Şeyhi Fatih Nurullah Şağban, bugün Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkıyor. Duruşmada, Şağban ile mağdur çocuk Y.A. arasındaki, bugüne dek bilinmeyen WhatsApp yazışmaları mahkemeye sunulacak.

FATİH NURULLAH KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU!

Çocuğun ailesinin yanında hizmetli olarak çalıştığını belirten Şağban ifadesinde, “F.A., eşi E. ve kızları Y. yanıma gelirler, el öperlerdi. Çocuğun yaşı küçük olduğu için yanağından öpmüşümdür. Bu öpüş örf ve adet içerisinde dede şefkati ile yapılmıştır. Hiçbir zaman taciz ve sarkıntılık yaşanmamıştır." demişti. İstismarı kabul ettiğine dair telefon kayıtları dinletilen ve kayıtları inkar etmeyen Şağban, “(Bu kayıtlarda) Baba F.A.'nın ‘Dudağından öptün öyle mi?' dediği, benim ‘He öyle' dediğim olay, aslında Y.'nin elini öperken bana sarılmasından ibarettir. Bunun ötesinde bir şey olmamıştır. Bu konuşmalarda yönlendirme vardır. Beni zora sokarak lafı buraya getirmiştir. Cümleler ilk duyulduğunda yanlış anlaşılsa da F.A. ile aramızda eskiye dayalı manevi geçmişimizden dolayı onu yatıştırmak üzere kurulmuş cümlelerdir. Kızlarını kullanarak, aralarında kararlaştırdığı 70 bin TL'yi benden almak amaçlı kumpas kurmuşlardır. Bu parayı ödemediğim için bu hadiseler olmuştur. Daha önce benden hiç para istememişlerdir. O yaştaki çocuğun bu iddiada bulunması kurulan komplonun ürünüdür” ifadesini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Olay yaratacak sözler: AKP'nin seçim gecesi ne yapacağını yazdı Erkan Baş konuştu meclis karıştı! "Vahdettin kaçtı siz kaçamayacaksınız!" YSK’nin cevap vermekten kaçındığı soruyu hukukçular yanıtladı! Erdoğan aday olabilir mi? Ekrem İmamoğlu, kaldıkları otelden çıkarılan sağlık çalışanlarına sahip çıktı