Ana Sayfa
09 Haziran 2020 ( 504 izlenme )
Reklamlar

İYİ Parti'nin Ayasofya ibadete açılsın önergesine AKP'den ret

İYİ Parti'nin Ayasofya'nın toplu ibadete açılması için verdiği önerge AKP tarafından reddedildi. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM'de devam eden Ayasofya'nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak" dedi.

İYİ Parti, Ayasofya'nın toplu ibadete açılması için Meclis'e önerge verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun imzası ile sunulan önerge, AKP'nin ret, MHP ve HDP çekimser oyları ile reddedildi.

İYİ Parti'nin verdiği önerge şöyle:

eaezuwewaaa3xro.jpg

eaezuitxsauumth.jpg

AKP'DEN AÇIKLAMA:
 
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın ibadete açılması önerisi ile ilgili yaptığı açıklamada önergeyi reddedeceklerini ve temmuz ayında gerekli adımların atılacağını söyledi. Mehmet Muş'un yaptığı açıklama şöyle.

"TBMM'de devam eden Ayasofya'nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak"

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Adana Büyükşehir’den ‘Adam’ gibi paylaşım Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim de yapacaklarımız var AKP'den Davutoğlu istifasına ilk tepki Benzin zammının ardından bir okkalı zam da motorine...