Ana Sayfa
05 Kasım 2019 ( 232 izlenme )
Reklamlar

İYİ Parti'nin gıda terörü önergesine AKPMHP engeli

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un Meclis gündemine taşıdığı gıda terörüne ilişkin araştırma önergesi AKP ve MHP'nin oyları ile reddedildi.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye'de gıda sahteciliği adı altında yapılan "gıda teröründe" ciddi oranda artışların görüldüğünü belirterek, tüketilen gıdaların büyük bir bölümünde firmalar ve kişilerin merdiven altı taklit ve tağşiş gıdalarını üreterek piyasaya sürdüğünü söyledi. 

Bu ürünlerin halkın sağlığını tehdit ettiğine işaret eden Yokuş, "Gıda ürünleri içerisinde hile yapılmayan ürün neredeyse yok gibi" dedi. Gıda sahteciliğine ilişkin örnekler veren Yokuş, para cezalarının yetersizliği nedeniyle bakanlıkların kamuoyuna ifşa ettiği firmaların isim değiştirerek hileli üretimlerine devam ettiğini kaydetti.

ÖNERGEYE AKPMHP ENGELİ

İYİ Parti'nin grup önerisi kabul edilmedi.
 
Yokuş, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ''İYİ Parti Grubunun İnsan Sağlığını tehdit eden Hileli gıda üretiminin (Gıda terörü) araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik vermiş olduğu Meclis araştırma önergesi Ak Parti grubunun 'ret' , MHP'nin 'çekimser' oyları ile Meclis Genel Kurulundan geçmedi'' dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"Benim anneme ve eşime hakaret ettiler" diyerek sitem etmişti. Emre Belözoğlu'nun Giresun'da ana avrat küfür ettiği anlar kamera Prof. Dr. Demirtaş’tan yatırımcılara hayati uyarı: Çok ciddi paralar kaybedebilirsiniz Kızılay skandallarının baş aktörü Kerem Kınık'a bir çağrı daha: Sattığın çadırlar da su almış SGK'sına Bakılmaksızın Ücretsiz Olacak!