Ana Sayfa
04 Şubat 2022 ( 2641 izlenme )
Reklamlar

Kafelerde yeni dönem

Faturaların ağırlığı ve artan maliyetler nedeniyle ayakta durmaya çalışan esnaf, ekonomik dengeyi sağlamak için yeni yöntemlere başvurmaya başladı. İstanbul'da bazı kafelerde oturma dakikasına 1 TL alınmaya başlandı.

İktidarın zamlarından dolayı beli bükülen esnaf çareyi farklı yollarda aramaya başladı. 

KRT TV Ana Haber sunucusu Seçil Özer, İstanbul'da bazı restoran ve kafeler saat ve fiyat sınırlaması getirdiğini belirtti. 

Seçil Özer paylaşımında, "Cafelerde oturmanın dakikası 1 TL! Bazı cafelerde masa işgal süresi 30 dk ile sınırlandırılmış. Minimum 30 liralık sipariş şartı da var. 1 kahve içip 6 saat oturmak olmaz elbette. Ama yarım saat de çok az olmamış mı?" diyerek duruma isyan etti. 


ESNAF ISINMA ÜCRETİ ALMAYA BAŞLADI

Elektrik zamları sonrası esnaf faturayı müşteriye yansıtmaya başladı. Denizli'nin Merkezefendi İlçesi’nde işletmecilik yapan Murat Çolak, çay ocağına gelen müşterilerinden ısınma bedeli talep etmeye başladı. 

Çolak açıklamasında, "Elektrik faturalarının yüksek gelmesinden dolayı, elektrik şirketlerinin açma kesme bedellerinden feyz alarak böyle bir şey yapmaya karar verdim." dedi.  

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce'den seçim gecesi itirafı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için 2 yıla kadar hapis istemi Yeşim Salkım'dan 2. Sayfa sunucularına hakaret dolu sözler Oyuncu Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti