Ana Sayfa
21 Temmuz 2022 ( 2423 izlenme )
Reklamlar

Kerem Ökten sıcaktan pişecek illeri açıkladı

Meteoroloji Kahini Kerem Ökten, önümüzdeki günlerde gelecek olan sıcak hava dalgasına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ökten, "Haftaya çok sıcak olacak, Trakya'da 40, İzmir ve Aydın'da 43 dereceler görülecek. Şimdiden hazırlayın kendinizi" dedi.

Önümüzdeki günlerde Türkiye'de aşırı sıcaklar görülecek.

Avrupa'da hava sıcaklıkları son 40 yılın rekorunu kırıp 40 dereceyi de aşarken, bu sıcak hava dalgası Türkiye'yi etkiler mi? soruları tartışılıyordu.

Bu soruya yanıt Meteoroloji Kahini Kerem Ökten'den geldi.

Ökten, "Havalar bugünden itibaren her gün biraz daha ısınıyor. Haftaya çok sıcak olacak. Trakya'da 40, İzmir ve Aydın'da 43 dereceler görülecek. Ankara çok ısınacak ay sonu ise pişme bekliyor. " ifadelerini kullandı.

Ökten ayrıca Ankara'yı sıcaklara karşı uyararak "Ankara çok ısınacak. Cumartesi gününden itibaren ısınma, ay sonu ise pişme bekliyor. Ankaralılar sıcaklara hazır olsun." dedi.

Ökten, sosyal medya hesabından önümüzdeki günlerde görülecek olan sıcaklara ilişkin paylaşımlarda bulundu.

"ŞİMDİDEN HAZIRLAYIN KENDİNİZİ"

Ökten'in paylaşımları şöyle:

"Havalar bugünden itibaren her gün biraz daha ısınıyor. Haftaya çok sıcak olacak. Trakya'da 40, İzmir ve Aydın'da 43 dereceler görülecek. İzmir'in Temmuz rekoru 7 Temmuz 2000'de 42.6 derece. Balıkesir 37 derece olacak..."

"Ankara çok ısınacak. Ankaralıları anlıyorum. Çok serin geçti. Meteoroloji modelleri Ankara için Cumartesi gününden itibaren ısınma, ay sonu ise pişme bekliyor. Ankaralılar sıcaklara hazır olsun..."

"Antalya pişecek. Antalyalılar, bugün yaşadığınız sıcaklar hiçbir şey. Asıl sıcaklar yolda. Nem de kıyılarda yüksek olacak. Şimdiden hazırlayın kendinizi..."

"Edremit Körfezindeki tatil merkezleri uygun hâle geliyor. Rüzgar geçen süreçte olduğu gibi kuvvetli olmayacak. Orta kuvvet. Ara ara hamleler sertleşebilir; fakat tatile engel değil. Herkese iyi eğlenceler. Ben işe gider 😅"

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Uçakla Türkiye'ye getiriliyor CHP il başkanından Halk TV ve Sözcü TV'ye ağır hakaretler BU REZİLLİĞİN ADINI SİZ KOYUN ! Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın sorduğu 10 soruya zehir zemberek yanıt verip meydan okudu. Saat 23.00'e randevu verdi