Ana Sayfa
18 Ocak 2022 ( 571 izlenme )
Reklamlar

Kılıçdaroğlu adayın ilan edileceği tarihi duyurdu

Millet İttifakı’nın adayına ilişkin sorulara cevap veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, adayın ne zaman açıklanacağını da söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da, gazete temsilcilerinin sorularını cevapladı.

Millet İttifakı’nın adayına ilişkin açıklamalarda da bulunan Kılıçdaroğlu, adayın seçim kararı alındıktan sonra açıklanacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, kendisinin adaylığı ile ilgili soruya ise “İllaki, ‘kim olacak?’ Birisi olacak. Buna kim karar verecek? İttifak karar verecek. Onore edici bir görevdir. İttifak istiyorsa olur. Şu anda yasal bir ittifak da yok. Yasal ittifak seçimlerde oluyor. O aşamada da oturur konuşuruz” yanıtı verdi.

Kılıçdaroğlu, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soru karşısında ise şunları söyledi:

“Devleti tanıması, bilmesi lazım. Devlet aklı dediğimiz, özünde liyakat olan anlayış egemen olmalı. Toplumu bütün bileşenleriyle bir araya getirebilmesi lazım. Topluma örnek, saraylara meraklı olmaması lazım. Halk insanı olmalı. Davranışıyla, yaşayışıyla örnek olması lazım. Popstar seçmeyeceğiz. Devleti yeniden inşa etmemiz lazım.”

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İktidarı destekleyen HÜDA PAR'dan skandal çıkış. Hedeflerinde Anayasa'nın ilk dört maddesi var Çorum'da genelev krizi! Büyük kavga çıktı, polis devreye girdi AKP'nin kalesinde istifa depremi AK Parti'den ihraç talebi! Pelin Gündeş Bakır disiplin kuruluna sevk edildi